Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Balandžio 26 d. Seime – diskusija apie mokymosi turinio įtaką ir švietimo ateitį

Balandžio 26 d. Seime – diskusija apie mokymosi turinio įtaką ir švietimo ateitį

Balandžio 26 d., trečiadienį, 13 val. Baltijos Asamblėjos salėje (Seimo III rūmai) vyks diskusija „Mokymosi turinio įtaka mokinių pasiekimams: problemos ir galimybės“. Diskusiją organizuoja Žinių ekonomikos forumas ir Seimo Švietimo ir mokslo komitetas.

Diskusijoje bus aptartos mokymosi turinio problemos, nagrinėjama, kokios įtakos tai turi mokinių šiandieniniams pasiekimams. Renginio organizatoriai tikisi iš praktikų išgirsti, kaip tobulinti mokymosi turinį, kad būtų galima pasiekti kokybinių rezultatų.

Diskusijos dalyvius pasveikins Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas akad. dr. Eugenijus Jovaiša, pranešimus skaitys „Lietuvos energijos“ įmonių grupės valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Dalius Misiūnas, Estijos švietimo ekspertė Trin Norkoiv (Triin Noorkõiv), Panevėžio r. Velžio gimnazijos direktorius Rimtas Baltušis, išrinktas inovatyviausiu mokyklos vadovu, ir Lietuvos leidėjų asociacijos atstovė Jurgita Nacevičienė.

„Švietimas – daug dėmesio sulaukianti tema, bet kartais diskusijose koncentruojamasi į pavienius, neesminius pokyčius. Manome, kad šiandien švietime turime daug labai aktualių temų, apie kurias norime kalbėtis ne tik su svarbiausiais švietimo atstovais, bet ir kitų sričių žinovais bei užsienio ekspertais. Diskusijos tikslas yra įsivertinti esamą situaciją bei paruošti dirvą tikslingiems pokyčiams“, – teigia Žinių ekonomikos forumo direktorius Arminas Varanauskas.

Pranešimų metu pristatytos problemos ir siūlymai bus aptarti antroje renginio dalyje vyksiančioje apskritojo stalo diskusijoje, kurioje dalyvaus pranešėjai, Seimo Švietimo ir mokslo komiteto nariai ir renginio dalyviai – Lietuvos švietimo organizacijų ir bendrojo ugdymo atstovai.

 

PROGRAMA

 

13:00–13:10 Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko akad. dr. Eugenijaus Jovaišos sveikinimo žodis;

13:10–13:25 „Lietuvos energijos“ įmonių grupės valdybos pirmininko ir generalinio direktoriaus Daliaus Misiūno pranešimas „Kokios mokyklos ugdys ateities lyderius?“;

13:25–13:40 Estijos Švietimo ministerijos atstovės, švietimo ekspertės Trin Norkoiv (Triin Noorkõiv) pranešimas „Estijos rezultatų šuolis: kas lėmė sėkmę?“;

13:40–13:55 Panevėžio r. Velžio gimnazijos direktoriaus, pripažinto Metų inovatyviausiu direktoriumi, Rimto Baltušio pranešimas „Mokyklos vadovo vaidmuo: siekiai ir iššūkiai“;

13:55–14.10 Lietuvos leidėjų asociacijos atstovės Jurgitos Nacevičienės pranešimas „Mokyklų aprūpinimo ugdymo priemonėmis kelias: nuo programos iki moksleivių kuprinių“;

14:10–15:00 Apskritojo stalo diskusija (su pranešėjais, Seimo Švietimo ir mokslo komiteto nariais, Švietimo ir mokslo ministerijos atstovais, renginio dalyviais).


Registracija į renginį iki balandžio 24 d. 17 val. el. paštu gintare@zef.lt

Daugiau informacijos:
Gintarė Petkevičienė
Žinių ekonomikos forumas
Mob. 8 627 40 507
El. p. gintare@zef.lt

Parengė:
Informacijos ir komunikacijos departamento
Ryšių su visuomene skyriaus vyriausiasis specialistas
Nerijus Vėta
Tel. (8 5)  239 6208, el. p. nerijus.veta@lrs.lt

Renginiai/mokymai: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai http://svietimogidas.lt/events.
Atsiliepimai apie mokyklas: http://svietimogidas.lt/schools
Atsiliepimai apie vaikų darželius: http://svietimogidas.lt/kindergartens
Atsiliepimai apie mokytojus: http://svietimogidas.lt/teachers

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰