Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Kaip turėtų būti ugdomas Lietuvos pilietis? Seime vyks apskritojo stalo diskusija apie pilietiškumo ugdymo ateitį Lietuvoje.

Kaip turėtų būti ugdomas Lietuvos pilietis? Seime vyks apskritojo stalo diskusija apie pilietiškumo ugdymo ateitį Lietuvoje.

Gegužės 5 d., penktadienį, 13.30 val. Seimo rūmuose (III r., 220 salėje) organizuojama apskritojo stalo diskusija pasidalyti įžvalgomis apie piliečių ugdymą mokykloje – ugdymo turinį, mokytojus, mokyklos aplinką.

„Dažnai susiduriame su klausimu, kaip turėtų būti ugdomas Lietuvos pilietis. Šis klausimas kyla įvairiose erdvėse – mokykloje, universitete, šeimoje. Šios diskusijos metu norėtume prie stalo susodinti skirtingų sričių bei požiūrių atstovus tam, kad galėtume aiškiai susidėlioti idėjas, kurios vestų mūsų pilietiškumo švietimą pirmyn. Pagrindinį dėmesį norėtume skirti mokykloms bei programoms, kurios yra taikomos šiuo metu bei galėtų būti taikomos ateityje“, – teigia renginio organizatoriai.

Diskusiją moderuos Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytoja dr. Ieva Petronytė. Diskusija organizuojama bendradarbiaujant kartu su Ugdymo plėtotės centru ir Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentu prie Krašto apsaugos ministerijos.

Daugiau informacijos:
Seimo narės Aušrinės Armonaitės padėjėja-sekretorė
Iveta Paliudnevičiūtė
Tel. (8 5) 239 6913, el. p. iveta.paliudneviciute@lrs.lt

Parengė:
Informacijos ir komunikacijos departamento
Ryšių su visuomene skyriaus vyresnioji specialistė
Julija Gorovniovaitė
Tel. (8 5) 239 6210, el. p. julija.gorovniovaite@lrs.lt

Renginiai/mokymai: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai http://svietimogidas.lt/events.
Atsiliepimai apie mokyklas: http://svietimogidas.lt/schools
Atsiliepimai apie vaikų darželius: http://svietimogidas.lt/kindergartens
Atsiliepimai apie mokytojus: http://svietimogidas.lt/teachers

 

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰