Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Kasmet vis daugiau ,,Sveikatiados“ mokyklų įsijungia į sveikatinimo idėjų konkursą

 Kasmet vis daugiau ,,Sveikatiados“ mokyklų įsijungia į sveikatinimo idėjų konkursą

Šiomis dienomis viena didžiausių užduočių – skatinti vaikų kūrybiškumą, fizinį aktyvumą bei sveikesnę gyvenseną. Tačiau kartais įgyvendinti idėjas trukdo finansiniai sunkumai, todėl įvairūs konkursai bei projektinės paraiškos yra puiki proga išbandyti savo jėgas ir įgyvendinti originaliausius planus.


,,Sveikatinimo idėjų konkursas“

Nuo 2017 m. balandžio 4 d. iki 2017 m. balandžio 28 d. „Sveikatiada“ kartu su konkurso rėmėjais UAB „Pontem“ ir VšĮ „Kretingos maistas“ kvietė visas projekte dalyvaujančias mokyklas ir darželius dalyvauti sveikatinimo idėjų konkurse. Geriausius projektus pateikusioms ugdymo įstaigoms buvo paskirti finansavimai idėjoms įgyvendinti. Šiuo konkursu buvo siekiama paremti mokyklų originaliausias idėjas, kuriomis ugdymo įstaigų bendruomenėse būtų galima populiarinti sveiką gyvenseną.

Konkurso organizatoriai sulaukė didelio mokyklų aktyvumo ir įsitraukimo į idėjų kūrimą – konkurse dalyvavo net 63 mokyklos ir darželiai! Komisija vertindama visas gautas idėjas atsižvelgė į atitikimą konkurso nuostatoms, siūlomos idėjos masiškumą bei originalumą, projekto svarbą mokyklos bendruomenei bei bendruomenės ir partnerių įsitraukimą ir žinoma, pateikto projekto tęstinumą.



Po ilgų svarstymų buvo išrinkta 10 geriausių idėjų:

  1. Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės - Bitės gimnazija („Mes sportuojam gamtoje“);
  2. Kretingos Simono Daukanto progimnazija (,,Nuo sėklos iki vaisiaus“);
  3. Alytaus r. Krokialaukio Tomo Noraus - Naruševičiaus gimnazija (,,Jei judėti netingėsi, sveiką kūną tu turėsi!”);
  4. Kretingos rajono Kurmaičių pradinė mokykla (,,Kvėpuok giliau – gyvenk sveikiau“);
  5. Vilniaus Simono Daukanto progimnazija (Sveikatos ugdymo ir fizinio aktyvumo skatinimo programa „Sveikatos ambasada“);
  6. Jonavos r. Barupės mokykla (,,Barupės refleksoterapinis takas”);
  7. Kretingos rajono Rūdaičių mokykla (Žaidimai lauke: ,,Šiaurė, Pietūs, Rytai, Vakarai”);
  8. Jonavos pradinė mokykla (Projektinė diena „Aš saugus ir užimtas“);
  9. Radviliškio rajono Sidabravo gimnazija („Sveikas vaikas – šalies ateitis“);
  10. Alytaus r. Simno specialioji mokykla (,,Judėk ir tobulėk”).


Grįžtamasis ryšis įgyvendinus veiklas

Visos atrinktos ugdymo įstaigos labai džiaugėsi laimėjimais ir galimybe įgyvendinti savo idėjas, kurios prisidės prie sveikos gyvensenos populiarinimo mokyklos bendruomenėje. Kiekvieno atrinkto projekto įgyvendinimui skirta po 120 eurų. Mokyklos bei darželiai jau skuba organizuoti projektų paraiškose aprašytas ekskursijas, žaidimus, renginius bei kitas sveikatinimo veiklas.

Konkurso organizatoriai, rėmėjai bei ,,Sveikatiados“ projekto draugai laukia pačių geriausių atgarsių bei įspūdžių iš laimėjusių ugdymo įstaigų. Visiems labai smalsu, kaip seksis įgyvendinti visas sugalvotas veiklas.

Apie projektą „Sveikatiada“

„Sveikatiada” – tai ilgalaikė sveikos gyvensenos ugdymo programa, kuri suteikia vaikams žinių ir praktinių įgūdžių apie sveikatą, mitybą ir fizinį aktyvumą. „Sveikatiados“ mokyklų tinklui priklauso virš 550 Lietuvos mokyklų. Jos projektuose ir užsiėmimuose pernai dalyvavo daugiau nei 12 000 vaikų. Projektas išskirtinį dėmesį skiria mokyklų bendruomenėms, kurias kviečia smagiai ir mokiniams patraukliomis priemonėmis (žaidynėmis, viktorinomis bei kita netradicine aktyvia veikla) per pamokas, pertraukas ar po pamokų ugdyti moksleivių supratimą apie sveiką mitybą ir fizinį aktyvumą. „Sveikatiados“ veiklas projekte dalyvaujančiose mokyklose organizuoja mokytojai, įgyvendindami Švietimo ir mokslo ministerijos patvirtintą „Sveikatos ugdymo programą“ bei pritaikydami „Sveikatiados“ siūlomas inovatyvias moksleivių ugdymo priemones savo dėstomose pamokose.


Daugiau informacijos apie projektą suteiks
:
Laura Blaževičiūtė,
Projekto „Sveikatiada“ koordinatorė
Tel. nr. +370 6725 7080
El. paštas: laura@sveikatiada.lt
www.sveikatiada.lt

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰