Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

„Kultūros naktis“ - šviesos ieškok tamsoje! Įvairiausi nemokami projektai ir renginiai Vilniaus miestą apims naktį iš birželio 16 į 17 d. nuo 18 val. iki 02 val. nakties.

„Kultūros naktis“ - šviesos ieškok tamsoje! Įvairiausi nemokami projektai ir renginiai Vilniaus miestą apims naktį iš birželio 16 į 17 d. nuo 18 val. iki 02 val. nakties.

Menu, muzika ir kultūra geriausia mėgautis tamsoje. Juk prieš filmą kino teatre užgęsta visos šviesos, prieš spektaklį teatre išjungiamos visos lempos, aptemsta ir koncertų salės prieš orkestro ar grupės pasirodymą. Tik tamsa leidžia pasinerti į kultūrą, išlaisvinti savo fantaziją ir mėgautis aplink vykstančiais procesais. Įjunk šviesą ir magija dings.

Šiais metais vienos nakties festivalis „Kultūros naktis“ šviesų nejungs ir pakvies pasimėgauti kultūra ir menu nakties tamsoje. Įvairiausi projektai ir renginiai Vilniaus miestą apims naktį iš birželio 16 į 17 d. nuo 18 val. iki 02 val. nakties.

Visi festivalio „Kultūros naktis“ renginiai yra NEMOKAMI. Tai menininkų, kultūros ir švietimo organizacijų dovana Vilniaus miestui ir jo svečiams.

Renginio lankytojai ir spauda apie „Kultūros naktį“:

Miestas tarsi atgyja naktį - yra kur nueiti, ką pamatyti, su kuo susitikti. Tai ypač svarbu vasarą, kai Vilnius ištuštėja“ -  Dovilė, 18 m. Vilnius.

 „Žmonėms daug ko reikia. Štai prieš kelias valandas jie po stogeliais slapstėsi nuo tikros vasariškos liūties, o Akademijos senųjų rūmų kiemelyje patys lenda po dirbtinai purškiamu lietumi. Kai kurie prancūzų menininko Pierre’o Ardouvino fontanuose maudosi net be skėčių. Susigundau ir aš. Įlendu sausas, išlendu šlapias. Kas sakė, kad šiuolaikinis menas žmoguje nieko nekeičia?“ - Ramūnas Gerbutavičius,  www.lrytas.lt.

Tokia renginių įvairove negali pasigirti netgi Briuselis, rengdamas Nuit Blanche“ - Gabrielė, 26 m., Vilnius

„Nuo šokių iki moters aktų tapymo, nuo dainų iki šviesų šou, nuo sapnų gaudyklių gaminimo iki eismą trikdančių klounų. Taip sostinę užbūrė tradicinis kultūrinis renginys, kuris šiais metais skirtas ir Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai atidarymui.“, www.15min.lt

Tąnakt miestas gyvas naktį ne tik klubais ir barais“ - Ugnius, 24 m., Rokiškis

Apie festivalį trumpai:

 „Kultūros nakties“  (anksčiau – „Tebūnie naktis!”) metu Vilniaus aikštes, gatves, parkus ir netikėčiausias erdves užpildo įvairiausių meno rūšių projektai – muzika, šokis, teatras, kinas, fotografija, šiuolaikinės instaliacijos ir daugybė kitų.  Vienos nakties festivalis Lietuvoje pradėtas rengti 2007 metais besiruošiant „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ renginiams. Tiesa, pirmaisiais metais festivalio metu Vilniaus mieste vyko tik apie 40 renginių, o renginių, juos rengiančių menininkų ir dalyvių kasmet vis daugėjo – praėjusiais metais kultūros ir meno festivalis miesto svečius ir gyventojus pakvietė į 130 projektų, kuriuos pristatė 400 menininkų iš Lietuvos ir užsienio šalių, skaičiuojama, jog renginiuos dalyvavo apie 100-150 tūkstančių žmonių.

2017 m. programą rasite čia:

„Kultūros nakties“ programa spausdinimui - ATSISIŲSTI!

„Kultūros nakties“ mini programa-žemėlapis - ATSISIŲSTI!

„Kultūros nakties“ programa spausdinimui anglų k. - ATSISIŲSTI!

*Esant nenumatytiems programos pasikeitimams, rekomenduojame ieškoti naujausios informacijos www.kulturosnaktis.lt.

http://kulturosnaktis.lt


Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste


Renginiai/mokymai: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai http://svietimogidas.lt/events.
Atsiliepimai apie mokyklas: http://svietimogidas.lt/schools
Atsiliepimai apie vaikų darželius: http://svietimogidas.lt/kindergartens
Atsiliepimai apie pedagogus: http://svietimogidas.lt/teachers

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰