Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Kviečiame: Paskaita-diskusija: „Kas yra smurtas ir kodėl jį norisi naudoti?“ ir seminaras „Kai vaikai peržengia ribas – ką daryti?“ (nemokamai, Vilnius)

Kviečiame: Paskaita-diskusija: „Kas yra smurtas ir kodėl jį norisi naudoti?“ ir seminaras „Kai vaikai peržengia ribas – ką daryti?“ (nemokamai, Vilnius)

Nors Lietuvos Respublikos Seimas žengė svarbų žingsnį ir š. m. vasario 14 d. priėmė Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisas, kuriomis nutarė uždrausti visų formų smurtą prieš vaiką, įskaitant fizines bausmes, tačiau mūsų sąmonėje smurtinis elgesys, nėra visiškai suprantamas ir ta riba, kur jis prasideda, ne visada aiškiai nubrėžta.

Vilniaus visuomenės sveikatos biuras, reaguodamas į visuomenės aktualijas ir prisijungdamas  prie Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“ šiais metais vykdo projektą, skirtą smurto artimoje aplinkoje pažinimui ir mažinimui.

Projektą sudaro trumpas užsiėmimų ciklas, kurį sudaro paskaita-diskusija tema: „Kas yra smurtas ir kodėl jį norisi naudoti?“ (1,5 ak. val.) ir seminaras grupėse po 15 žmonių tema: „Kai vaikai peržengia ribas – ką daryti?“ (3 ak. val.).

Paskaitos metu iš Individualiosios psichologijos perspektyvos aptarsime:

  • Kaip formuojasi agresyvus elgesys?
  • Kokios jo išraiškos veikų bei suaugusiųjų elgsenoje?
  • Kada ribų peržengimas virsta smurtu?
  • Kaip apsaugoti save ir aplinkinius?

Seminaro metu kviesime atlikti praktines užduotis, leidžiančias geriau pažinti savo ribas, savo vidinį pasaulį ir jo išraišką santykiuose su vaikais, tėvais ir kitais artimais žmonėmis.

Užsiėmimus ves Individualiosios psichologijos (www.ipi.lt) konsultantės ir dėstytojos Nerilė Norkūnė, Rasa Kardaitė Vėlyvienė ir Gabija Jurgelytė.

Užsiėmimai vyks š. m. rugsėjo 30 d., spalio 28 d. ir lapkričio 18 d. (šeštadieniais) 10-14 val.,  adresu: Lietuvos „ŽINIJOS“ draugija, Kalvarijų g. 2-25, Vilnius. Visomis dienomis programa bus ta pati, todėl registruojantis pasirinkite vieną dieną, kuri Jums yra patogiausia.

Išankstinė registracija vykdoma paspaudus šią nuorodą: https://goo.gl/forms/SRuWNMITRxLU6In62. Dėmesio: atskirai tik į paskaitą arba tik į seminarą neregistruojame, kviečiame dalyvauti abejose dalyse. Būtinai sulaukite registracijos patvirtinimo, prieš atvykdami į užsiėmimus.

Dalyvavimas yra nemokamas. Kviečiame esamus ir būsimus tėvus bei visus besidominčius!

Projektą organizuoja Vilniaus visuomenės sveikatos biuras

Projektą įgyvendina Individualiosios psichologijos konsultantų asociacija

Idėją palaiko ir prie jos prisideda Lietuvos „Žinijos“ draugija

Projektas prisijungė prie Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“

Informaciją parengė:
Martyna Milieškaitė
Visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė
Vilniaus visuomenės sveikatos biuras
Tel. 8 5 234 02 35, 8 6 521 0707
El. p. martyna.milieskaite@vvsb.lt

http://www.vvsb.lt/tesiame-projekta-smurtas-ir-ribos-ir-kvieciame-registruotis-2/

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Renginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰