Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Kviečiame visus vilniečius bei sostinės svečius Mindaugo karūnavimo dieną švęsti Vilniuje

Kviečiame visus vilniečius bei sostinės svečius Mindaugo karūnavimo dieną švęsti Vilniuje

Kviečiame visus vilniečius bei sostinės svečius Mindaugo karūnavimo dieną švęsti Vilniuje – Valstybės dienos metu sostinėje organizuojama daug įdomių renginių: galėsite prabėgti simboliniame garbės bėgime, dalyvauti bėgime gražiausiomis Žaliųjų ežerų vietomis, kartu su visame pasaulyje gyvenančiais lietuviais sugiedoti „Tautišką giesmę“, išgirsti laisvės trimitininko dainą ir sudalyvauti renginiuose Valdovų rūmuose.

Valstybės dienos minėjimo ceremonija Simono Daukanto aikštėje

Liepos 6 d. 9 val. Valstybės vėliavų pakėlimo ceremonija Simono Daukanto aikštėje, Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės kalba

Garbės bėgimas „Valstybė – tai tu”

10.30 val. iš Simono Daukanto aikštės startuos simbolinio garbės bėgimo „Valstybė – tai Tu“ dalyviai su Lietuvos istorinėmis vėliavomis maršrutu aplink senąją Vilniaus miesto gynybinę sieną. Bėgimo maršruto ilgis – 5 km. Važiavimo dviračiais maršruto ilgis – 10 km.

Registracija ir informacija:
http://www.musuveliavos.lt/

Bėgimas ,,Aplink Žaliuosius ežerus“


Vienas seniausiai organizuojamų bėgimų Lietuvoje jau 28-ąjį kartą bėgimo entuziastus sukvies prie Žaliųjų ežerų. Šį kartą bėgimas organizuojamas Mindaugo karūnavimo dieną, Liepos 6-ąją. Bėgikų laukia speciali 11,5 km ilgio trasa gražiausiomis Žaliųjų ežerų vietomis.

Bėgimo „Aplink Žaliuosius ežerus“ dalyviai, kaip ir kiekvienais metais, varžysis šešiose amžiaus grupėse – vyrai ir moterys iki 16 m., 16–30 m., 30–40 m., 40–50 m., 50–60 m., 60 m. ir vyresni.

Visi norintieji tapti šio giliausias tradicijas turinčio bėgimo dalimi bus kviečiami susipažinti su išsamesne informacija apie būsimą bėgimą ir užsiregistruoti iš anksto adresu internete: http://bit.ly/2sOIuSh.

Laisvės trimitininkas 19 val. 18 min.

Kasdien, 19 val. 18 min. iš Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų vilniečiams ir miesto svečiams trimitininkas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojas, Laurynas Lapė ir jo studentai atlieka kompoziciją „Lietuva brangi“. Tokiu muzikiniu būdu vilniečiai ruošis Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmečiui ir miesto svečiams primins apie šią svarbią artėjančią sukaktį.




Kūrinio atlikimo laikas – 19 val. 18 min. – žymi Lietuvos valstybingumo atkūrimo metus: 1918-uosius. Tokiu metu kasdien Katedros aikštėje skambės trimitininko atliekama pagal Maironio žodžius sukurta giesmė „Lietuva brangi“, plačiai tituluojama „antruoju“ Lietuvos himnu. Eilėraštis pirmą kartą publikuotas 1895 m. garsiausiame Jono Mačiulio-Maironio kūrybos rinkinyje „Pavasario balsai“, o muzikinę aranžuotę jam sukūrė vienas žymiausių Lietuvos kompozitorių – Juozas Naujalis.

Vilniaus meras ir Jazzu kviečia „Tautišką giesmę” giedoti Vilniuje


Jau šį ketvirtadienį, Vilniaus miestas, švęsdamas Valstybės – Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, kviečia giedoti Tautinę giesmę drauge su žymia šalies dainininke Juste Arlauskaite - Jazzu. Lietuvoje šie metai yra paskelbti Piliakalnių metais, todėl Vilniuje Tautiška giesmė skambės ant Stalo kalno, Kalnų parke. Visus atvykstančius 20.30 val. pasitiks Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinis ansamblis „Jazz Island”, 21.00 val. Tautišką giesmę pradės Justė Arlauskaitė – Jazzu. Giesmės giedojimas bus transliuojamas gyvai per „Lietuvos ryto” televiziją, taip pat lrytas.lt facebook paskyrą. Vilniaus miesto savivaldybė kviečia prisijungti visus vilniečius bei miesto svečius.

Kampanija „Ačiū“ pasieks pasaulio lietuvius

Kampanija „Ačiū“ kviečia visus prisijungti ir siųsti atvirukus užsienyje gyvenantiems lietuviams. Penkiuose centriniuose Lietuvos paštuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje – bus prieinami „Ačiū“ kampanijos atvirlaiškiai.
„Pasitinkant Valstybės atkūrimo šimtmetį kaip niekada svarbus tampa visų pasaulio lietuvių bendruomeniškumas ir susitelkimas. Lietuvos paštas su džiaugsmu priima atsakingas ryšininko pareigas prisidėdamas prie lietuviško „ačiū“ kelionių po visą pasaulį. Žmonių nuoširdžios padėkos, ranka išrašytos vaizdinguose atvirlaiškiuose, plačiai pasklis surasdamos kiekvieną lietuvį, puoselėjantį meilę savo valstybei, atokiausiuose pasaulio kampeliuose“, – teigia projekto „Ačiū“ partnerio Lietuvos pašto  generalinė direktorė Lina Minderienė.


Atvirlaiškius nemokamai galės pasiimti kiekvienas. Užrašius sveikinimą, nurodžius gavėjo adresą ir padavus atvirlaiškį pašto darbuotojui, minėtuose Lietuvos pašto skyriuose liepos 3–7 dienomis bus galima jį išsiųsti nemokamai.

 Valstybės dienos renginiai Valdovų rūmuose

Mindaugo karūnavimo dienos proga Valdovų rūmų muziejus veiks ilgiau – nuo 10 iki 21 val.

16.00–17.00 val. Lankytojų auditorija
„Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė modernaus valstybingumo kūrėjų vaizdinijoje“
Vieša diskusija – programos „Lietuvos muziejų kelias 2017“ dalis.
Renginys nemokamas

21.00 val. Didysis kiemas
„Tautiška giesmė aplink pasaulį“
Lietuvos valstybės himno giedojimas.

22.00–24.00 val. Didysis kiemas
Justinas Marcinkevičius, „Mindaugas“ (2 dalių drama-poema). Šiuolaikinio teatro spektaklio premjera. Renginys nemokamas

Daugiau informacijos: valdovurumai.lt/lankytojams/renginiai/valstybes-diena-valdovu-rumuose-2017#.WVJc1TJ9671

Rinkodaros ir komunikacijos skyrius, vrt@vilnius.lt
nuotr. Sauliaus Žiūros
http://www.vilnius.lt/index.php?1011627690

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰