Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Liepą klaipėdiečiai kviečiami pasikrauti energijos nemokamai mankštinantis gryname ore!

Liepą klaipėdiečiai kviečiami pasikrauti energijos nemokamai mankštinantis gryname ore!

Visą liepos mėnesį uostamiesčio gyventojus  ir miesto svečius aktyviai praleisti laiką jau tradiciškai kviečia specialus nemokamų veiklų kalendorius „Ir kūnui, ir sielai“. Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras visą liepą kviečia ne tik lepintis saulės voniomis paplūdimiuose, bet ir kviečia jungtis prie bendruomenėms skirtų mankštų, harmonizuojančių muzikos seansų „Garsų kalba“ Smiltynėje, pažintinių ekskursijų dviračiais po Klaipėdą ar kitų užsiėmimų ir kuo daugiau laiko praleisti gamtoje pasirenkant tinkamiausią užsiėmimą.

Kiekvieną liepos mėnesio pirmadienio ir trečiadienio vakarą bei šeštadienio rytą visus kviečiame į mankštas, kurios vyks Verdenės progimnazijos stadione (lietui lyjant – mokyklos sporto salėje). Taip pat pirmadienio ir trečiadienio vakarais mankštos vyks ir Sendvario progimnazijos stadione (lietui lyjant – mokyklos sporto salėje). Tad, jeigu nepatogu mankštintis vienoje miesto dalyje, gal bus patogu kitoje!

Liepos 9 ir 30 dienomis visi laukiami sveiko bėgimo pamokose Klaipėdos vasaros koncertų estradoje! Sveiko bėgimo mokys daugkartinė Lietuvos vidutinių ir ilgų nuotolių bėgimo čempionė Eglė Krištaponytė.

Taip pat liepos mėnesį muzikos terapijos mėgėjai kviečiami į harmonizuojančios muzikos seansus „Garsų kalba“, kurie vyks Smiltynėje. Tai, anot organizatorių, yra puikus būdas išvengti rutinos, atgauti jėgas ir dvasinę pusiausvyrą, pasisemti energijos ir teigiamų emocijų. Šie įtraukiantys užsiėmimai tinka visiems: jaunimui ir suaugusiesiems, muzikuojantiems ir neturintiems muzikavimo įgūdžių.

Mėgstantys važiuoti dviračiais kviečiami į pažintines ekskursijas dviračiais po Klaipėdos miestą! Liepos 10 d. vyks ekskursija po šiaurinę miesto dalį (atstumas: 17 km, trukmė: ~ 3 val.). Liepos 12 ir 17 dienomis - po centrinę miesto dalį (atstumas: 8 km, trukmė: ~ 2 val.). Patyrusios gidės saugiai praves dviratininkus išskirtiniais maršrutais. Dalyviams bus pasiūlyta išklausyti istorinių ir įdomių šiai dienai faktų.  Kviečiame visus norinčius iš arčiau pažinti Klaipėdos miesto simbolius, aplankyti miesto istorines vietas ir aktyviai praleisti laisvalaikį. Susitikimo laikas: 18 val. Apie susitikimo vietą bus pranešta vėliau.

Liepos mėnesį tęsiami užsiėmimai širdies ir kraujagyslių ligų rizikos grupės asmenų sveikatos stiprinimo programos (ŠKL) dalyviams. Jų ir vėl lauks mankštos mažose grupėse su kineziterapeutu, kuris atsižvelgdamas į kiekvieno dalyvio sveikatos būklę, padės kiekvienam pasiekti geriausių rezultatų. Be šių mankštų, ŠKL dalyvių laukia šiaurietiškojo ėjimo mokymai bei mankštos su gimnastikos kamuoliukais.

Be jau minėtų užsiėmimų, Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuras siūlo ir visus kitus jau tradicija tapusius užsiėmimus. Vienas iš jų – kalanetika, kuri vyks Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biure, Taikos pr. 76. Kalanetika – tai lyg šokėjų mankšta. Joje rasime jėgos treniruočių, jogos, baleto pratimų. Tai žemo intensyvumo, lėto tempo mankšta, kurios metu stiprinami raumenys, gerinamas lankstumas, kūno laikysena. Taipogi kviečiame į šiaurietiškojo ėjimo mokymus, Sveikos šeimos akademiją, mankštas nėščiosioms, mankštas su kūdikiais bei mankštas, vykstančias Klaipėdos universiteto Botanikos sode.

Daugiau informacijos ir išsamų tvarkaraštį galima rasti www.sveikatosbiuras.lt  bei „Facebook“ paskyroje „Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras“. Į visus nemokamus užsiėmimus būtina registruotis iš anksto kalendoriuje nurodytais kontaktiniai numeriais.

PARSISIŲSTI NEMOKAMŲ VEIKLŲ KALENDORIŲ

http://www.sveikatosbiuras.lt/lt/naujienos/liepa-klaipedieciai-kvieciami-pasikrauti-energijos-mankstinantis-gryname-ore-16036.html

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰