Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Naujus mokslo metus pradeda beveik pusė milijono šalies mokinių ir studentų

Naujus mokslo metus pradeda beveik pusė milijono šalies mokinių ir studentų

Bendrojo ugdymo mokyklose šiemet sulaukta per 29 tūkst. pirmokėlių, panašiai kaip ir pernai. Trečius metus iš eilės jų yra daugiau nei abiturientų, kurių, preliminariais duomenimis, bendrojo ugdymo mokyklose šiemet mokysis per 26 tūkst., keliais šimtais mažiau nei pernai. Iš viso į mokyklas susirinks daugiau kaip  450 tūkst. mokinių ir studentų.

„Tikiu, kad švietimo bendruomenėje turime vieną bendrą troškimą – kad mokykloje būtų gera. Nuoširdžiai linkiu mums visiems, kad šis, regis, paprastas troškimas virstų tikrove ir mokslo metus baigtume taip pat pakylėtai, kaip ir juos pradedame. Kalbėkimės, bendraukime ir žiūrėkime į vaiką, į jo šios dienos ir ateities poreikius. Ir niekada nenuleiskime rankų“, – sakoma ministrės Jurgitos Petrauskienės sveikinime mokyklų bendruomenėms rugsėjo 1-osios išvakarėse.

Visai švietimo bendruomenei, įgyvendinant ambicingiausius švietimo sistemos pokyčius ir tikslus,  ministrė J. Petrauskienė linki susitelkimo bendram darbui ir žvelgimo viena kryptimi.

Iš viso, išankstiniais duomenimis, 1148 šalies bendrojo ugdymo mokyklose rugsėjį naujus mokslo metus pradės 326 tūkst. mokinių, tai 4 tūkst. mažiau nei pernai. 70 profesinio mokymo įstaigų sulauks panašaus kaip pernai moksleivių skaičiaus – 47 tūkst., o 22 kolegijoje ir 21 universitete  – per 116 tūkst. studentų, arba 8 tūkst. mažiau nei pernai. 

nuotraukos autor. ELTA
Švietimo ir mokslo ministerijos
Komunikacijos skyrius
Tel. (8 5) 219 1197
El. p. info@smm.lt

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Renginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰