Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Nuo liepos – lankstesnė tėvystės atostogų skyrimo tvarka

Nuo liepos – lankstesnė tėvystės atostogų skyrimo tvarka

Nuo 2017 m. liepos 1 d. įsigaliojant naujai Darbo kodekso redakcijai keičiasi tėvystės atostogų tvarka.

Nuo šiol mėnesio trukmės tėvystės atostogų vyrai galės eiti bet kuriuo metu iki naujagimiui sukaks 3 mėnesiai. Anksčiau tėvystės atostogų tėčiai galėjo eiti tik pirmąjį mėnesį po kūdikio gimimo.

Išmokų apskaičiavimo ir skyrimo tvarka nesikeičia. Tėvystės išmoka yra 100 proc. gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio. Šis dydis apskaičiuojamas pagal žmogaus draudžiamąsias pajamas, gautas per 12 paeiliui einančių kalendorinių mėnesių, buvusių iki praėjusio kalendorinio mėnesio prieš teisės gauti išmoką atsiradimo mėnesį.

Tėčiai, kaip ir mamos, norėdami gauti išmoką, turi turėti ne mažiau nei 12 mėnesių (per paskutinius 24 mėn.) ligos ir motinystės socialinio draudimo stažo.

  • Šiuo metu minimali tėvystės išmoka per mėnesį yra 162,56 Eur „iki mokesčių“ (20 proc. šalies vidutinio darbo užmokesčio, galiojusio užpraėjusį ketvirtį iki teisės į išmoką atsiradimo).
  • Maksimali tėvystės išmoka per mėnesį yra 1625,60 Eur „iki mokesčių“ (dviejų vidutinių šalies atlyginimų dydis, galiojusių užpraėjusį ketvirtį iki teisės į išmoką atsiradimo dienos).

 

   2016 m. tėvystės išmoka skirta 15,6 tūkst. gavėjų. Jiems išmokėta 11,8 mln. eurų. Vidutinė tėvystės išmoka 2016 m. siekė 756,4 Eur.

http://www.sodra.lt/tevystes-ismokos-naujoves

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰