Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Prasideda paraiškų teikimas projektams finansuoti iš Visuomenės sveikatos stiprinimo fondo

Prasideda paraiškų teikimas projektams finansuoti iš Visuomenės sveikatos stiprinimo fondo

Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo (VVSS) fondo taryba patvirtino 2017 m. šio fondo prioritetus, pagal kuriuos bus finansuojami projektai, tad Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) kviečia galimus pareiškėjus aktyviai dalyvauti konkursuose. Kviečiami visi norintieji teikti paraiškas prevencinių projektų, socialinių informacinių kampanijų, mokslo tyrimų projektų įgyvendinimui. Šiais projektais siekiama stiprinti visuomenės sveikatą, vykdant prevencinius projektus alkoholio vartojimo ir savižudybių prevencijos srityse.

         Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ragina aktyviai dalyvauti ir siūlyti vertingus projektus, kurie prisidėtų prie šių opių visuomenės problemų mažinimo.
„Maloniai kviečiame dalyvauti visus, kurie savo veiklą skiria kilniam tikslui – visuomenės sveikatos stiprinimui, žalingų įpročių prevencijai, sveiko gyvenimo būdo propagavimui. Ypač kviečiu tuos, kas rūpinasi psichikos sveikata ir stengiasi užkirti kelią mūsų visuomenės tragedijai – savanoriškam pasitraukimui iš gyvenimo. Taip pat kviečiame siūlyti projektus, kuriais būtų galima prisidėti prie alkoholio vartojimo mažinimo mūsų šalyje, kas išties yra labai skaudi problema“, – sako ministras A. Veryga. Jo teigimu, labai dažnai savižudybės būna susijusios su alkoholio vartojimu, nes būtent piktnaudžiaujantis alkoholiu žmogus ryžtasi pasitraukti iš gyvenimo. Neabejoju, kad šio fondo veikla ilgainiui reikšmingai prisidės prie sveikos ir laimingos Lietuvos kūrimo.
        Iki šių metų gegužės 15 d. VVSS fondo taryba kviečia nevyriausybines organizacijas, mokslo ir studijų institucijas bei kitus juridinius asmenis teikti paraiškas šio fondo lėšoms gauti, kuriomis bus įgyvendinami projektai.
        2017 m. VVSS fondą iš viso sudaro 1,3 mln. eurų. Šį fondą, Vyriausybės nutarimu, sudaro lėšos, skiriamos 0,5 proc. įplaukų iš alkoholio akcizo, gauto 2015-aisiais.

Konkurso sąlygas ir išsamesnę informaciją galima rasti SAM interneto svetainėje:
http://sam.lrv.lt/lt/darbo-grupes/valstybinis-visuomenes-sveikatos-stiprinimo-fondas/tab.dokumentai

SAM Ryšių su visuomene skyrius, http://sam.lrv.lt

Renginiai/mokymai: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai http://svietimogidas.lt/events.
Atsiliepimai apie mokyklas: http://svietimogidas.lt/schools
Atsiliepimai apie vaikų darželius: http://svietimogidas.lt/kindergartens
Atsiliepimai apie mokytojus: http://svietimogidas.lt/teachers

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰