Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Prevencijos programoms įgyvendinti bus skiriama ES parama

Prevencijos programoms įgyvendinti bus skiriama ES parama

Nuo kovo 31 dienos prasideda ES finansuojamas projektas „Saugios aplinkos mokykloje kūrimas“. Projekto lėšomis bus finansuojamas smurto, patyčių ir kitų prevencinių programų įgyvendinamas mokyklose, organizuojami mokymai mokyklų vadovams apie saugios aplinkos mokykloje kūrimą ir prevencinės veiklos vykdymą.

Per trejus projekto įgyvendinimo metus numatoma į projekto veiklas įtraukti apie 500 mokyklų, kurios neįgyvendina nė vienos smurto ir patyčių prevencijos programos. Mokyklos, kurios jau įgyvendina prevencines programas, bus skatinamos į šias veiklas įtraukti kuo didesnį mokinių ir mokytojų skaičių. Todėl projekto veiklos numatomos ne tik naujai įsitraukusioms mokykloms, bet taip pat jau ne vienerius metus prevencines programas įgyvendinančioms.

Projekto veikloms įgyvendinti 2017–2019 m. iš viso skirta 1,9 mln. Eur. Projektą koordinuoja Specialiosios pedagogikos ir psichologijos centras.

Lėšų prevencijai skiria ir savivaldybės.

Nuo 2017 m. rugsėjo 1 d. visos mokyklos įgyvendins smurto ir patyčių prevencijos programas. Tai jas įpareigoja naujos Švietimo įstatymo pataisos.

Dabar prevencijos programas įgyvendina kas antra mokykla.

nuotraukos autor. Artūras Žukas

Komunikacijos skyrius
Tel. (8 5) 219 1235
El. p. info@smm.lt

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰