Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Prezidentės dėmesys – socialinių įgūdžių ugdymui

Prezidentės dėmesys – socialinių įgūdžių ugdymui

Rytoj, gegužės 9 d., 14 val. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankysis VšĮ „Sotas“ vaikų dienos centre, kur su vaikais ir bendruomene sodins daržoves bei prieskoninius augalus naujai pastatytame šiltnamyje.

Lietuvoje yra apie 9 tūkst. socialinės rizikos šeimų, kuriose auga 19 tūkst. vaikų. Beveik pusės šių šeimų problema – socialinių įgūdžių stoka ir negebėjimas tinkamai pasirūpinti vaikais. Dažnai tik iš pašalpų ir labdaros išgyvenančios šeimos praranda gebėjimą pačios pasirūpinti savo gerove, netenka socialinių įgūdžių ir neperduoda jų savo vaikams.

Pagalbos ranką tokioms šeimoms gali ištiesti vaikų dienos centrai, kurie ne tik užtikrina fizinį vaikų saugumą, bet ir lavina savarankiškumą, ugdo svarbiausius socialinius įgūdžius. Dar geriau, jei socialinius įgūdžius ugdančiose veiklose vaikai dalyvauja kartu su visa savo šeima.

Sparčiai augančio Vilniaus rajono vaikų dienos centrui susitelkusi rajono bendruomenė ir vietos verslas sukūrė naują erdvę ir puikią galimybę vaikų socialiniams įgūdžiams stiprinti. Suteiktas žemės sklypelis ir padovanotas šiltnamis leis miesto vaikams geriau pažinti augalus, mokys jais rūpintis ir prižiūrėti, patiems užsiauginti įvairių daržovių ir uogų, ugdyti atsakomybės jausmą.

Vizito metu vaikai kartu su Prezidente paskelbs apie simbolinį šiltnamio atidarymą ir pasodins jame pirmuosius augalus.

Prezidentės spaudos tarnyba

Renginiai/mokymai: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai http://svietimogidas.lt/events.
Atsiliepimai apie mokyklas: http://svietimogidas.lt/schools
Atsiliepimai apie vaikų darželius: http://svietimogidas.lt/kindergartens
Atsiliepimai apie mokytojus: http://svietimogidas.lt/teachers

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰