Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Psichikos sveikatos gerinimo galimybės bus aptariamos tarptautiniame forume

Psichikos sveikatos gerinimo galimybės bus aptariamos tarptautiniame forume

Siekdama skatinti tarpusavio bendradarbiavimą ir įvairių bendruomenių atstovų iniciatyvumą, LR Sveikatos apsaugos ministerija kartu su LR Vyriausybės kanceliarija š. m. rugsėjo 21 d. viešbutyje „Best Western“ (Konstitucijos pr. 14, Vilnius) rengia forumą „Psichikos sveikata skirtinguose gyvenimo tarpsniuose: geroji praktika ir perspektyvos Lietuvoje.“

Forumo tikslas – paskatinti suinteresuotas visuomenės psichikos sveikatos sutrikimų prevencijos ir gydymo srities grupes įsitraukti į problemų aktualizavimą ir sprendimą, ieškant pažangių sprendimo būdų. Siekiama, kad viešosios konsultacijos metu pateikti pasiūlymai dėl visuomenės psichikos sveikatos problemų sprendimo būtų įtraukti į viešojo valdymo institucijų ir kitų organizacijų veiklos planus.

Psichikos sveikatos problemos įvairiais aspektais tampa aktualios vis daugiau žmonių: užfiksuojamų psichikos ir elgesio sutrikimų skaičius jau kurį laiką tendencingai auga, o tyrimų duomenimis, kas penktas mūsų dėl darbo patiria stresą, nerimą ir kitus depresijos požymius.

Vis dėlto, žymi dalis visuomenės psichikos sveikatos iššūkių gali būti siejamos su natūraliu žmogaus gyvenimo ciklu ar tendencingomis, struktūrinėmis problemomis. Remiantis gerąja užsienio valstybių praktika, didelės įtakos šių problemų sprendimui gali turėti „iš apačios“, bendruomenių inicijuojamos ir įgyvendinamos iniciatyvos. Glaudus nevyriausybinio sektoriaus bendradarbiavimas su bendruomenėmis ir viešojo valdymo institucijomis gali tapti raktu į visuomenės psichikos sveikatos gerėjimą.

Renginio metu psichikos sveikatos ekspertai skaitys pranešimus šiomis temomis:

  • Novatoriškų priemonių meniu: iš ko galime rinktis ir kaip tai veikia? (Pranešėjai prof. J. Maddux ir B. Teachman, JAV),
  • Kas yra visuomenės psichikos sveikata ir kokia ji yra Lietuvoje? (Pranešėjas prof. dr. A. Germanavičius),
  • Kaip laiku atpažinti vaikus, turinčius elgesio ir emocijų sutrikimų? (Pranešėja prof. dr. R. Jusienė),
  • Moksleivių patiriamas psichologinis smurtas šeimoje: kaip atpažinti ir padėti? (Pranešėja prof. dr. N. Žemaitienė),
  • Organizacijos kultūros įtaka dirbančiojo psichikos sveikatai (pranešėjas kun. A. Toliatas),
  • Kaip jaučiasi senjorai, besitraukdami iš darbo rinkos, ir kaip jiems padėti? (Pranešėja doc. dr. R. Sargautytė).

Forumo dalyviai bus kviečiami prisijungti prie šių diskusijų grupių ir kartu ieškoti „vaisto“ šalies visuomenės psichikos sveikatos problemoms skirtinguose žmogaus amžiaus tarpsniuose:

  • Vaikų, turinčių psichinių problemų, atpažinimas ir pagalba šeimai,
  • Moksleivių, patiriančių psichologinį smurtą šeimoje, atpažinimas ir pagalba jiems,
  • Psichosocialiniai rizikos veiksniai, būdingi profesijoms: prevencija ir pagalba,
  • Pagalba senjorams, baigiantiems karjerą, ir galimos prevencinės priemonės „lūžio“ sušvelninimui.

Dalyvauti visą dieną truksiančiame renginyje kviečiamos nevyriausybinių organizacijų, akademinių bendruomenių, viešojo valdymo institucijų, verslo įmonių, žiniasklaidos ir kitų visuomenės psichikos sveikatos tema suinteresuotų grupių atstovai. Registracijos forma ir daugiau informacijos apie viešąją konsultaciją: https://goo.gl/5mehUx.
Vietų skaičius ribotas. 

http://epilietis.lrv.lt/lt/news/view_item/id.755

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Renginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰