Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Siūloma ir dirbantiems seneliams leisti prižiūrėti anūkus

Siūloma ir dirbantiems seneliams leisti prižiūrėti anūkus

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė Monika Navickienė siūlo išplėsti teisę gauti vaiko priežiūros išmokas nuo vieno iš tėvų (įtėvių) ir globėjų, iki vieno iš tėvų (įtėvių), senelių ar globėjų (registruoto teisės akto projekto Nr. XIIIP-1068).

„Daugelis šeimų savo laimės supratimą sieja ne tik su įsipareigojimais šeimai ir vaikams, bet ir su galimybe realizuoti savo profesinį, kūrybinį ar visuomeninį potencialą. Valstybė gali padėti šeimoms derinti vaiko priežiūros atsakomybes su profesinės karjeros ambicijomis, atverdama galimybę dirbantiems seneliams rūpintis savo anūkais, o tuo pačiu leisti tėvams patiems pasirinkti vaiko priežiūros būdą,“ – teigė Monika Navickienė.

Po pirmųjų gimusio vaiko metų, tėvai dažnai nori grįžti į savo darbą tam, kad neprarastų savo profesinės kvalifikacijos ir tolesnių darbo galimybių. Mažą vaiką, sulaukusį tik vienerių metų, atiduoti į dienos priežiūros lopšelį dažnai tėvai nesutinka arba neturi finansinių galimybių. Tuo tarpu, dirbantys seneliai, siekdami sukurti artimą santykį su savo anūkais ir turėdami galimybę gauti vaikų priežiūros išmoką, galėtų tinkamai pasirūpinti vaikais.

Kaip rodo užsienio valstybių patirtis, didelį poveikį suvaidina tie valstybės politikos instrumentai, kurie skatindami bendrystę ir partnerystę šeimoje ir visuomenės bei valstybės partnerystę su šeima, sprendžia pagrindinį iššūkį šeimai – kaip suderinti mažo vaiko priežiūros atsakomybę su profesinės karjeros iššūkiais.

Kontaktams:
Seimo TS-LKD frakcijos narė
Monika Navickienė
Tel. 8 5 2396270
El. p. Monika.Navickiene@lrs.lt

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Renginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰