Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Sodas namuose: penketas idėjų norintiems žaliuojančios palangės. Velykų žolė.

Sodas namuose: penketas idėjų norintiems žaliuojančios palangės. Velykų žolė.

Mes šiemet vėl sėjame Velykų žolę. Žemes sumaišėme su vandens karoliukais, kad palaikytų drėgmę. Ir, žinoma, todėl, kad buvo baisiai įdomu, kaip atrodys tie karoliukai sumaišyti su žemėmis. Pribėrėme sėklų, užbarstėme plonu sluoksniu žemių, palaistėme, laukiame.

PicMonkey Collageu.jpg
Su vaikais: vandens karoliukus naudojame pagal paskirtį

Dar nusipirkome prieskoninių augalų sėklų. Ir dar svogūną paruošiau merkti į stiklainiuką. Jau taip ilgu žalios… Tiesa, parduotuvėse jau gausu ridikėlių, kurie man yra pavasario skanėstas ir šviežių vitaminų šaltinis (kaip ir svogūnų laiškai). Bet ridikėliai gi ne žali… ir vaikų kažkodėl jie visai netraukia.

IMG_7486.jpg

Neseniai Facebook puslapyje dalinausi keletu nuotraukų-idėjų kaip su vaikais auginti kažką ant palangės ir stebėti visą procesą. Šis įrašas – tokių idėjų rinkinys. Imat bet kurią ir bandot – ką pasėsit, tą ir stebėsit.

1134
Šaltinis

Ši idėja taip pat tinkama turint keletą vaikų arba norint išbandyti auginti keletą augaliukų.

5 first leaves
Šaltinis

O štai jei esate saldžiųjų bulvių mėgėjai, tai žinokite, kad jas galite užsiauginti ir namuose, tiksliau, paruošti augimui namuose, o po to perkelti į dirvą kartu su paprastomis bulvėmis ir laukti derliaus. Mes planuojame šiemet išbandyti šią avantiūrą  Pastebėjote, šios, nuotraukoje sužaliavusios bulvės, ne tik sudygo, bet dar ir šypsosi!

6a00e55397a5c2883401b7c6fc49b9970b-800wi
Šaltinis

Keletą metų iš eilės mes Velykų žolę auginome kiaušinių lukštuose. Man asmeniškai labai smagus toks daržiukas dėl paprastumo, neįprastumo ir greito jo užsodinimo. Priežiūros daug nereikia, tik turėk kiaušinių ir sėklų.

10003028_10204172886701489_887322497_n
Su vaikais: Velykų žolė

Net žemės nebūtinos, vatos gumuliuko ar servetėlės gali užtekti sėkloms įsitvirtinti ir įleisti šaknis. Idėja žemiau – tokiu pat būdu prisėti įvairių prieskoninių žolelių ir kitų augaliukų. Taip kiaušinių lukštuose turėsite visą sodą.

b68d5f5c45ea51c3ae6a98766d1b78b7
Šaltinis

Pabaigai, veidukų mėgėjams – čia galite prikurti įvairiausių emocijų ir šukuosenų  Pagalvojau, jei pasėtumėte Velykų žolės, vaikai galėtų tas šukuosenas patys smagiai ir modeliuoti. O kadangi ta žolytė greitai atauga, šukuosenų galėtų būti ne viena. Bandom?

https://suvaikais.lt/2017/03/27/sodas-namuose-penketas-ideju-norintiems-zaliuojancios-palanges/

Renginiai/mokymai: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai http://svietimogidas.lt/events.
Atsiliepimai apie mokyklas: http://svietimogidas.lt/schools
Atsiliepimai apie vaikų darželius: http://svietimogidas.lt/kindergartens
Atsiliepimai apie mokytojus: http://svietimogidas.lt/teachers

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰