Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Sostinės dienos 2017 rugsėjo 1-3 d.

Sostinės dienos 2017 rugsėjo 1-3 d.

SOSTINĖS DIENOS – didžiausia Vilniaus miesto šventė, skirta visiems sostinės gyventojams ir miesto svečiams. SOSTINĖS DIENŲ renginiai prieinami labai didelei auditorijai, kadangi yra nemokami, todėl ši šventė yra pats masiškiausias kultūros festivalis mieste.

Rugsėjo 1-3 d. vykstančioje miesto šventėje šiemet dalyvaus daugiau nei 150 skirtingų menininkų, o tai yra rekordinis skaičius. Tokia gausa dalyvių užtikrins, jog pramogų festivalyje sau atrastų kiekvienas – veiklos nepritrūks melomanams, gurmanams, kultūros ir sporto entuziastams, literatūros ir dizaino mylėtojams, o taip pat ir mieste pramogauti nusprendusioms šeimoms ar išskirtinių reginių ištroškusiems smalsuoliams.

PROGRAMA

DŪZGIANTIS PROSPEKTAS

Gedimino prospektas nuo Katedros aikštės iki Lukiškių aikštės

Rugsėjo 1 d., penktadienis, nuo 12.00 iki 24.00 val.
Rugsėjo 2 d., šeštadienis, nuo 10.00 iki 24.0 val.
Rugsėjo 3 d., sekmadienis, nuo 10.00 iki 21.00 val.

Jau 11 metų Vilniaus miesto festivalyje SOSTINĖS DIENOS „dūzgia“  Gedimino prospektas – susitikimo vietos pakeisti negalima! Tai ne kaimiška mugė ar prekybinė turgavietė, o aktyvaus kultūrinio veiksmo ir įvairių kūrybinių sumanymų vieta, tai įvairiausių poreikių, norų ir fantazijų išsipildymo vieta, tai kaimynystės, bičiulystės ir svečių sutikimo  vieta. Tai vilniečių raiškos būdas!

DŪZGIANČIAME  PROSPEKTE bus įrengtos 4 veiksmų erdvės: 

1) MENŲ IR MUZIKOS GATVĖ
Gedimino prospekte nuo Katedros a. iki V. Kudirkos a.

Čia įrengtos vizualiųjų menų ekspozicijos, kur galima pamatyti įvairių dailininkų, keramikų, tapytojų, grafikų ir kitų menininkų darbus bei meno dirbinius. Taip pat šioje erdvėje – daugybė kultūros renginių bei koncertų: jaukesnė ir intymesnė aplinka tvyros šalia Nacionalinio dramos teatro įsikūrusioje scenoje „Kuždesiai“, kur vyks bardų pasirodymai, koncertuos nedidelės grupės, džiazo muzikantai, aktoriai ir kiti atlikėjai, kalbantys iš širdies į širdį. Norintiems galingos energijos ir linksmybių – didžiojoje prospekto scenoje „Veiksmai“, įrengtoje prie V. Kudirkos aikštės, vyks pačių laukiamiausių atlikėjų ir garsių muzikos grupių koncertai, įspūdingi pučiamųjų kolektyvų pasirodymai bei kiti nuotaikingi projektai.

2) DIZAINO SKVERAS
V. Kudirkos aikštėje ir Gedimino prospekte nuo Jogailos iki A. Jakšto g.

Šiais metais “Sostinės dienos” kviečia į gerokai ūgtelėjusį ir smarkiai išsiplėtusį DIZAINO SKVERĄ, kuris šiemet „okupuos“ ne tik V. Kudirkos aikštę, bet ir patį Gedimino prospektą nuo Jogailos iki A. Jakšto gatvės. Jame festivalio svečiai galės pasidžiaugti lietuviško dizaino perlais ir pamatyti naujausias dizainerių kolekcijas. V. Kudirkos aikštėje dizaineriai ir kūrėjai bus įsikūrę po vienu dideliu stogu, tad norint apžiūrėti ekspozicijas, viską bus galima rasti vienoje vietoje. Nemaža dalis kūrėjų įsikurs ir Gedimino prospekte, kur apžiūrėti jų ekspozicijas bus galima tiesiog pasivaikščiojant. Be to, čia bus įrengta jauki laisvalaikio zona, kuri kvies atsipūsti nuo prospekto šurmulio. DIZAINO SKVERAS suteiks puikią progą atnaujinti drabužinę lietuviško dizaino kūriniais ir pamatyti naujausias dizainerių kolekcijas. Susipažinsime su ryškiausių ir naujų, sparčiai populiarėjančių lietuvių drabužių dizainerių, aksesuarų kūrėjų, juvelyrų rankų darbo kūriniais ir naujausiomis jų kolekcijomis. DIZAINO SKVERE savo produkciją pristato ir eksponuoja patys kūrėjai, tad turėsite neeilinę galimybę su jais pabendrauti, sužinoti kiekvieno daikto atsiradimo istoriją ir gamybos proceso subtilybes. Čia galėsite ramiai pasivaikščioti, atsipūsti ir tuo pačiu atnaujinti garderobą, interjerą ar papuošalų skrynelę naujausiais lietuvių dizainerių darbais.

3) KNYGŲ ALĖJA
Gedimino prospekte nuo  A. Jakšto g. iki Vasario 16-osios g.

Ypač pasiteisinusi “Dūzgiančio prospekto” tradicija – knygų mugė, šiemet ji išsidėstys Gedimino prospekto atkarpoje prie ir aplink rašytojos Žemaitės paminklą. Šioje prospekto erdvėje plačią knygų įvairovę pristatys dauguma Vilniaus leidyklų, knygas čia pat su nuolaidomis ir autorių parašais galės įsigyti visi norintys.

4) GARDŽIŲ LAUKTUVIŲ KELIAS
Gedimino prospekte prie Lukiškių aikštės, nuo Vasario 16-osios g. iki J. Tumo-Vaižganto g.

Šioje prospekto erdvėje kiekvienas galės paragauti ir įsigyti įvairiausių gardumynų – atėję alkani išeis pilvus nešini! Visokių gardėsių čia ras ir mėsos, žuvies gaminių mėgėjai, ir žaliavalgiai, ir smaližiai. Medaus, vaistažolių arbatų, karvių ir ožkų sūrių, dešrų rinkių, strutienos, žvėrienos, šakočių ir šimtalapių, duonos sausučių, pagardų su braškėmis ir svogūnais bei 20 kg sveriantį duonos kepalą pamatysite tik keliaudami „Gardžių lauktuvių keliu“.

_____

SKAMBANTI KATEDRA

Didieji festivalio koncertai Katedros aikštėje

Rugsėjo 1 d., penktadienis, 21.00 
DIDYSIS “SOSTINĖS DIENŲ” ATIDARYMO KONCERTAS

Pirmą kartą Lietuvoje – garsioji britų atlikėja  KT TUNSTALL

„Sostinės dienų“ dovana – pirmą kartą Lietuvoje koncertuos pasaulinės šlovės sulaukusi britų atlikėja KT Tunstall. „Grammy“ nominuota alternatyvaus roko dievaitė KT Tunstall gerbėjų širdis yra pavergusi originaliu stiliumi, užkrečiančia energija scenoje bei įspūdingais pasirodymais, kurių metu charizmatiškoji atlikėja pasitelkia išskirtinius gitaros efektus ir improvizacijas.

Prieš KT TUNSTALL koncertą įžanginį vakaro pasirodymą surengs Lietuvos metų roko grupe pripažinti, kūrybingieji ir energingieji COLOURS OF BUBBLES.

Rugsėjo 2 d., šeštadienis, 20.00
DIDYSIS “SOSTINĖS DIENŲ” GYVO GARSO IR VAIZDO KONCERTAS

G&G SINDIKATAS

Hip-hop‘o scenos favoritai, viena ryškiausių Lietuvos grupių, didžiulę armiją gerbėjų turintis „G&G Sindikatas“ rengia ypatingą viso vakaro koncertą. Nors grupė skaičiuoja jau 22 metus, šiais metais vis dar yra pirmųjų kartų: po labai sėkmingo koncerto Siemens Arenoje, Lietuvos repo veliavnešiai pirmą kartą gros Vilniaus širdyje – Katedros aikštėje.

____

RENGINIAI NERIES KRANTINĖJE PRIE MINDAUGO TILTO

“Sostinės dienų 2017” naujovė

Rugsėjo 1 d., penktadienis, nuo 12.00 iki 01.00 val.
Rugsėjo 2 d., šeštadienis, nuo 10.00 iki 01.00 val.
Rugsėjo 3 d., sekmadienis, nuo 10.00 iki 21.00 val.

GERO MAISTO KRANTAS
Atnaujintoje Neries krantinėje tarp Karaliaus Mindaugo ir Žaliojo tiltų, įsikurs gausybė gurmaniškųjų Food Truck virtuvių – bene rekordinis jų kiekis vienoje vietoje. Čia pačius įmantriausius, rafinuočiausius ir egzotiškiausius patiekalus patieks įvairūs nedideli restoranėliai, nišiniai ir jau pripažinimo sulaukę „gourmet“ kūrėjai. Inovacijas vertinantys miestiečiai šioje erdvėje galės mėgautis ne tik virtuvės paslaptimis, bet ir altenatyviąja, elektronine muzika, kuri bus gyvai atliekama prie Neries įrengtoje scenoje “EKSPERIMENTAI”.

EKSPERIMENTAI
„Eksperimentų“ scena – tai alternatyvi muzikinė erdvė “Sostinės dienose”. Šiemet ji kviečia mąstantį miestietį atitrūkti nuo centrinio šurmulio jaukioje, atnaujintoje Neries krantinėje. Netikėti skambesiai, gaivališka elektroninė bei gyva muzika, tiesiai iš aktualiausių šiomis dienomis, eksperimentuoti nebijančių grupių, duetų ir kas be ko, didele šios scenos dalimi tapusių didžėjų. Nuo emocingų harmonijų iki ekstremalių, autonomiškų vakaro potyrių.

NERIES BALETAS
Unikali 3D videoprojekcija ant iškelto Neries upės vandens tarp Karaliaus Mindaugo ir Žaliojo tiltų

Šių metų „Sostinės dienos“ pristatys ambicingą 3D audiovizualinį projektą „Neries baletas“, kuriai ekranu taps į nemažą aukštį iškeltas Neries upės vanduo. Specialia ir itin galinga įranga Neries upės vanduo gali būti pakeliamas net į 15-18 m aukštį, o vandens ekrano plotis gali siekti apie 20-30 m. Vieno 3D videoprojekcijos seanso trukmė – iki 15 min., numatyta parodyti po 4-5 seansus per vakarą. “Neries baleto” 3D videoprojekcijos seansai bus rodomi penktadienio ir šeštadienio vėlyvais vakarais:

Rugsėjo 1 d., penktadienį, ir rugsėjo 2 d., šeštadienį, tarp 23.00 – 01.00 val.

____

ŠEIMŲ IR VAIKŲ PARKAS

Rugsėjo 1 d., penktadienis, nuo 12.00 iki 20.00 val.
Rugsėjo 2 d., šeštadienis, nuo 10.00 iki 20.00 val.
Rugsėjo 3 d., sekmadienis, nuo 10.00 iki 19.00 val.

Prie Lietuvos Nacionalinio muziejaus esančio Karaliaus Mindaugo paminklo bus įrengta gausybė atrakcijų ir žaidimų vaikams bei šeimoms. Čia veiks šaudymo tirai, batutai, karusėlės, šokinėjimai su guminiais lynais ir kt. Ypatingai smagūs nuotykiai ruošiami vaikams – įlindus į gigantiškus plastikinius burbulus (virš 2 m skersmens) bus galima nesušlapus pasiplaukioti dideliuose baseinuose; bus įrengti specialūs šokinėjimo ir nučiuožimo atrakcionai, tatamiai ir daugybė kitų nekasdienių pramogų, o specialiomis automatinėmis mašinėlėmis mažieji galės pasivažinėti tiesiog patys. Taip pat čia vaikai galės sudalyvauti finaliniame PIK-NIK sūrio plėšymo varžybose „Pasiplėšom“, kurios vyks rugsėjo 2 d., šeštadienį, nuo 14.00 iki 17.00 val.

TAU, VILNIAU!

Respublikinės neįgaliųjų bendruomenės mugė-koncertas Katedros aikštėje

Rugsėjo 3 d. sekmadienis, nuo 11.00 iki 16.30 val.

Šventė „Tau, Vilniau!“, kuri šiais metais organizuojama jau tryliktą kartą – tai galimybė neįgaliems žmonėms iš skirtingų regionų susiburti kartu ir pristatyti visuomenei kūrybinius, meninius pasiekimus. Planuojama, kad šiame renginyje tradiciškai dalyvaus apie 1500 neįgaliųjų kūrėjų iš daugiau kaip 100 organizacijų. Viso renginio metu jiems talkins Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnai, Pasieniečių mokyklos lankytojai, Vilniaus miesto moksleiviai. Katedros aikštėje koncertuos ne tik geriausi neįgaliųjų meno saviveiklos kolektyvai, bet ir Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“, Krašto apsaugos savanorių pajėgų bigbendo grupė, diksilendas „Sweetband“, kiti kolektyvai. Renginio vedantysis – Jurgis Brūzga. Mugėje darbus eksponuos ir pardavinės neįgalieji liaudies amatų meistrai, namudininkai iš įvairių Lietuvos vietų. Vilniečiai bei miesto svečiai turės galimybę apžiūrėti ir įsigyti suvenyrų, meninių dirbinių, pasiklausyti nuotaikingų kaimo kapelų pasirodymų, šauniai pasilinksminti.

 “SOSTINĖS DIENŲ 2017” MUZIKINIŲ SCENŲ PROGRAMA

Daugiau informacijos:http://www.vilniusfestivals.lt/LT/sostines-dienos/

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevysteRenginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰