Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

STEP 6–12 tėvystės įgūdžių ugdymo programa Priekulėje

STEP 6–12 tėvystės įgūdžių ugdymo programa Priekulėje

STEP tėvystės įgūdžių ugdymo programa

Tėveliams padeda:

  • Įgyti pasitikėjimo savimi, kaip tėvais;
  • Geriau suprasti savo mažylį, vaiką, paauglį;
  • Ugdyti vaiko savigarbą ir stiprinti jo pasitikėjimą savimi;
  • Rasti humaniškų ir efektyvių netinkamo elgesio keitimo būdų;
  • Išsaugoti artimą, šiltą santykį su vaiku, kuris metams bėgant tik stiprėja.

STEP programa – tai 9 tėvų grupės susitikimai, kurie vyksta kartą per savaitę. Šiuose užsiėmimuose tėveliai praplečia turimas žinias apie vaikų psichologinę ir socialinę raidą, efektyvius auklėjimo metodus. Tėvai skaito „STEP tėvų knygą“ ir su kitais grupės dalyviais diskutuoja apie tai, kaip drąsinti savo vaiką elgtis tinkamai, kaip kalbėtis ir klausytis, kad tėvai ir vaikai jaustųsi išgirsti ir suprasti, mokosi reaguoti į vaikų emocijas, skatinti negiriant, drausminti nebaudžiant, spręsti problemas bendradarbiaujant, o ne konkuruojant.

Atsižvelgiant į vaikų raidos ypatumus ir su šiais ypatumais susijusius iššūkius, yra sukurtos trys STEP programos versijos:

  • STEP 0–5 programa tėveliams, auginantiems mažylius nuo 0 iki 6 metų amžiaus;
  • STEP 6–12 programa tėveliams, auginantiems vaikus nuo 6 iki 12 metų amžiaus;
  • STEP 12–17 programa paauglių tėvams.

STEP (angl. Systematic Training for Effective Parenting – Sistemingas efektyvių vaiko auklėjimo įgūdžių lavinimas)tai pasaulyje populiari tėvų ugdymo programa. Lietuvoje ji įgyvendinama nuo 2010 m. Iki šiandien STEP programa yra viena iš nedaugelio, kurios efektyvumas pagrįstas mokslinių tyrimų rezultatais. 2010–2017 m. STEP tėvų grupes sėkmingai baigė 2256 tėveliai. Šiuo laikotarpiu organizuota 321 STEP tėvų grupės veikla Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Utenoje, Lazdijuose, Marijampolėje, Kupiškyje, Širvintose, Druskininkuose, Pasvalyje, Raseiniuose, Jonavoje, Kėdainiuose, Rietave, Alytuje ir Elektrėnuose.

 STEP programos įgyvendinimą, kokybę ir plėtrą užtikrina Pozityvaus auklėjimo konsultantų asociacija (PAKA), kuriai vadovauja STEP programos atstovė Lietuvoje dr. Jolita Jonynienė.

                             STEP tėvų grupės dalyviu gali tapti kiekvienas!

 

2017 spalio–gruodžio mėn. Priekulėje bus vykdoma STEP 6–12 programa tėvams 

Telefonas registracijai ir platesnei informacijai iki rugsėjo 29 d: 

                 Psichologė Dainora Bartkienė    +370 682 20301

                       el.paštas:   dainorabartkiene@gmail.com

http://www.klrppt.lt

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Renginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰