Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

,,Sveikatiada" kviečia į sportiškąsias žaidynes!

,,Sveikatiada" kviečia į sportiškąsias žaidynes!

Projektas ,,Sveikatiada“ pradeda naujuosius mokslo metus ir pristato naują bei įspūdingą konkursą - ,,Sveikatiados žaidynes“. Šiame konkurse aktyviai kviečiamos dalyvauti visos ,,Sveikatiados“ projekto esamos bei naujai nusprendusios prisijungti Vilniaus miesto mokyklos. Svarbu, jog  žaidynės yra skirtos Vilniaus savivaldybės mokyklų 5-7 klasių moksleiviams.

„Sveikatiados žaidynės“ skirtos motyvuoti ir į įvairialypes fizines veiklas įsitraukti 5-7 klasių moksleivius jiems pademonstruojant, jog fizinis aktyvumas gali būti ne vien populiarių sporto šakų propagavimas, bet ir kitokio pobūdžio – smagesni bei išradingesni, patrauklesni specifinei amžiaus grupei - užsiėmimai mokykloje ar laisvalaikiu.

„Sveikatiados žaidynėse“ moksleiviai varžysis keturiose fizinio aktyvumo rungtyse – netradicinės kūno kultūros pamokos, vikriųjų ir sumaniųjų estafečių, ,,sveikuolių“ orientacinio žaidimo bei rungtyse saugaus elgesio tema. Tai padidins moksleivių susidomėjimą įvairesnėmis fizinio aktyvumo formomis ir paskatins moksleivius tapti fiziškai aktyvesniais.

          „Sveikatiados žaidynių“ startas (pirmasis etapas) jau paskelbtas! Visos Vilniaus mieste veikiančios mokyklos yra kviečiamos sudaryti komandas ir užpildyti paraiškos formas. Paraiškos formų konkurso organizatoriai laukia iki spalio 13 dienos. Pagal paraiškose atsispindėjusią motyvaciją ir norą dalyvauti, bus atrinktos 10 mokyklų, kurios savo jėgas išbandys bandomųjų ,,Sveikatiados žaidynių“ metu, o vėliau dalyvaus antrajame „Sveikatiados žaidynių“ etape. Antrasis žaidynių etapas vyks nuotoliniu būdu – kiekviena komanda iš dešimties atrinktų mokyklų turės atlikti užduotį – „namų darbą“. Šis „namų darbas“ – tai paruošti vieną iš keturių „Sveikatiados žaidynių užduočių“ – pristatyti savo klasės netradicinę kūno kultūros pamoką. Pamokai bus keliami specialūs kriterijai – originalumas, kūrybiškumas ir išradingumas. Pagal namų darbą – nufilmuotos ir aprašytos pamokos turinį atrinksime 5 mokyklas, kurios dalyvaus finaliniame etape ir rungsis dėl „Sveikatiados žaidynių“ nugalėtojos mokyklos vardo ir sportinio inventoriaus mokyklai dovanų.  Antrojo etapo metu atkritusios penkios mokyklos bus apdovanotos paguodos prizais – fizinį aktyvumą skatinančiu sportiniu inventoriumi.

          Finalinės užduotys, kurias komandos turės įgyvendinti žaidynių metu – tai vikriųjų ir sumaniųjų estafetės, ,,sveikuolių“ orientacinis žaidimas ir rungtys saugaus elgesio tema.  Paskutinioji – tai mokymasis saugaus elgesio gatvėje, užsiimant tokiomis fizinio aktyvumo veiklomis kaip važinėjimas dviračiais, paspirtukais, riedlentėmis ar riedučiais bei vykdant žinias perteikiančias užduotis. Visos šios užduotys – tai moksleivių vikrumą, išradingumą, sumanumą ir žinias tikrinantys pratimai, skatinantys vaikus domėtis įvairesnėmis fizinio aktyvumo formomis, suprasti jų naudą ir svarbą augančiam organizmui. Visos šios užduotys bus atliekamos finalinio renginio metu, į kurį vienoje iš finalininkių mokyklų, suvažiuos likusių keturių mokyklų komandos.

          Paraiškos formas bei konkurso nuostatus rasite www.sveikatiada.lt, taip pat pateikus užklausą el. paštu: laura@sveikatiada.lt. Siųsti paraiškas galima iki spalio 13 dienos. Mokyklas, kurios dar neprisijungė prie  projekto „Sveikatiada“, kviečiame registruotis! 

Daugiau informacijos teikia:
Laura Blaževičiūtė
,,Sveikatiados“ projekto koordinatorė
Tel. 8 672 57080
el.paštas: laura@sveikatiada.lt
http://sveikatiada.lt
https://www.facebook.com/Sveikatiada/

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus  ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Renginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰