Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Unikali lietuviška programėlė „Pagalba sau“ tapo prieinama ir iOS vartotojams

Unikali lietuviška programėlė „Pagalba sau“ tapo prieinama ir iOS vartotojams

Didžiulio populiarumo tarp „Android“ operacinės sistemos vartotojų sulaukusi mobilioji programėlė „Pagalba sau“ tapo prieinama ir iOS vartotojams. Tai pirmoji tokia lietuviška mobilioji programėlė, skirta emocinei sveikatai gerinti. Iki šiol pavasarį startavusi programėlė buvo suderinama tik su „Android“ ir didelė dalis šią mobiliųjų telefonų operacinę sistemą naudojančių  žmonių tai padarė, programėlė buvo parsisiųsta daugiau nei 5 tūkstančius kartų.

Programėlė „Pagalba sau“, skirta lavinti emocinę žmonių sveikatą bei teikti psichologinę pagalbą. Jos atsiradimą inicijavo programos JPP „Kurk Lietuvai“ projekto vadovai, globojo – Sveikatos apsaugos ministerija ir LR Prezidentės inicijuota kampanija „Už saugią Lietuvą“, o socialiai atsakingas verslas (UAB „TeleSoftas“) viziją padėjo paversti tikrove ir sukūrė šiuolaikinį technologinį produktą, kurį kasdien parsisiunčia apie 50 Lietuvos žmonių.

„Apie emocinę ir psichologinę sveikatą žmonės išdrįsta kalbėti vis drąsiau ir tai yra labai svarbu, informacija tampa labiau prieinama, jos yra daugiau. Didelis programėlės populiarumas dar kartą įrodo, kad žmonės nori ir jiems yra reikalingas toks produktas, jie ieško pagalbos ir ta pagalba jiems turi būti suteikta“, – sako sveikatos apsaugos ministras A. Veryga.

Ši programėlė leidžia žymėti ir stebėti savo emocinę būklę, pateikia naudingos informacijos ir pratimų, lavinančių emocijas. Taip pat joje galima rasti psichologinės pagalbos linijų kontaktus, o interaktyvus žemėlapis rodo, kur yra įsikūrę artimiausi psichologinę pagalbą teikiantys centrai.

Programėlės koncepciją sudaro 5 dalys: emocijų stebėjimo mechanizmas, savipagalbos pratimai, pagalbos linijos, interaktyvus pagalbos žemėlapis bei profesionalų parengta edukacinė medžiaga.

„Mes kaip IT paslaugas tiekianti įmonė labai džiaugiamės matydami naujasias technologijas panaudojant visuomenės sveikatos stiprinimo srityje. Mūsų darbuotojams, prisidėjusiems prie projekto, programėlės kūrimas ir vystymas tai pat tapo įdomia užduotimi, kadangi Pagalba Sau projektas neiškeliauja į užsienio rinkas, o lieka ir padeda visuomenei čia – Lietuvoje. Labai tikimės, kad mūsų, kartu su Lietuvos psichologais ir iniciatyvine grupe kurtas produktas padės ne vienam žmogui, o tai pat paskatins kitas iniciatyvas naudotis IT pasaulio galimybėmis“, – sakė UAB „TeleSoftas“ direktorius A. Stonys.

„Pagalba Sau“ – inovatyvi universalios psichikos sveikatos problemų prevencijos priemonė, kuri buvo sukurta remiantis tarptautinių organizacijų rekomendacijomis bei mokslinių tyrimų išvadomis. Ši mobilioji aplikacija ne tik padeda stebėti savo būseną, bet ir suteikia informaciją, kur kreiptis ar nukreipti kitą, prireikus pagalbos. Programėlės tikslas: emocinio raštingumo, savipagalbos įgūdžių ir asmenybės atsparumo ugdymas, o auditorija – visa Lietuvos visuomenė, besinaudojanti išmaniaisiais telefonais. 

Kontaktai žiniasklaidai:
Lina Bušinskaitė-Šriubėnė
Sveikatos apsaugos ministro patarėja
tel. +370 5 219 3330,
mob. +370 683 76527, 
el. paštas lina.sriubene@sam.lt

Alina Žilinaitė
Ryšių su visuomene projektų vadovė
Sveikatos strateginės plėtros skyrius
tel.+370 5 260 4890,
mob. +370 699 42285,
el. paštas alina.zilinaite@sam.lt

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Renginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰