Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Vyriausybė efektyvina vaikų globos procesą

Vyriausybė efektyvina vaikų globos procesą

Vyriausybė pakeitė Vaiko globos organizavimo nuostatus. Valstybinė vaikų teisių apsaugos tarnyba įgaliota spręsti dėl galimybės grąžinti vaiką į šeimą, kai laikinoji globa (rūpyba) trunka ilgiau kaip 12 mėnesių.  Ši institucija taip pat turės nutarti, ar galima vaiką iki 3 metų apgyvendinti globos namuose  ilgiau ne tris mėnesius.   

Per trumpesnį laiką bus galima tapti vaiko globėju. Fizinio asmens pasirengimo vaiko globai (rūpybai) patikrinimas bus atliekamas per ne ilgesnį nei 19 savaičių laikotarpį – anksčiau buvo nustatytas 6 mėnesių periodas.

„Lietuvoje nemažai skaudžių pavyzdžių, kai institucijos netinkamai pasirūpino vaikų globa, delsė priimti jų teises ginančius sprendimus. Todėl Vyriausybė keičia esamą tvarką, aiškiai įvardija atsakingas tarnybas ir sprendimų priėmimo terminus, kad vaikai į šeimą ar šeimyną patektų greičiau“, - sako premjeras Saulius Skvernelis.     

Aiškiau reglamentuojama laikinoji globa, kuri trunka ne ilgiau kaip 12 mėnesių ir jos tikslas – grąžinti vaiką į šeimą. Remiantis Vaiko teisių apsaugos skyriaus išvada, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba ne vėliau kaip per mėnesį privalės priimti vieną iš šių sprendimų: grąžinti vaiką į šeimą, tęsti laikinąją globą arba kreiptis į teismą dėl vaiko nuolatinės globos nustatymo.  

2016 metais tėvų globos neteko 2184 vaikai (beveik 20 proc. daugiau nei 2015 m.). Iš viso 2016 m. pabaigoje tėvų globos buvo netekę 9106 vaikai. 55 proc. vaikų auga globos įstaigose, 43 proc. – šeimose, 2 proc. – šeimynose. Apie 30 proc. globa (rūpyba) nustatyta vaikams iki 3 metų.

Renginiai/mokymai: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai http://svietimogidas.lt/events.
Atsiliepimai apie mokyklas: http://svietimogidas.lt/schools
Atsiliepimai apie vaikų darželius: http://svietimogidas.lt/kindergartens
Atsiliepimai apie pedagogus: http://svietimogidas.lt/teachers

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰