Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

12-17 m. paauglius auginantiems tėvams STEP grupės vyks Šalčininkų r. sav.

12-17 m. paauglius auginantiems tėvams STEP grupės vyks Šalčininkų r. sav.

Daugumai tėvų pažįstamos šios situacijos:

- išsimušate iš vėžių, kai vaikai iškrečia ką nors netikėto ir jūsų auklėjimo pastangos subyra į šipulius;
- svajojate apie sutarimą ir ramybę savo šeimoje, kur vakarais ir rytais nėra paniurusių veidų, konfliktų ar durų trankymo;
- susimąstote, kodėl kartais vaikai nenori suprasti ar priešinasi geroms jūsų idėjoms ir akivaizdžioms pasekmėms ateityje.

Paaugliai savo ruožtu, dažnai nesutaria su tėvais, jaučiasi nemylimi, nelaimingi ir patiria kitų panašių problemų. Natūralu, kad tėvai nori jiems padėti, dažnai tėvus kankina klausimas „kaip“: kaip padėti paaugliui atrasti save, kaip jį motyvuoti, kad ne viskas būtų „dzin“? Kaip padrąsinti paauglį tinkamai elgtis? Ir galų gale, kaip pačiam reaguoti į paauglio dažną emocijų kaitą? Kaip apskritai kalbėti su paaugliu, kad jis klausytų? Ir kaip klausyti, kad paauglys atvirai kalbėtų?

Jeigu Jums rūpi vaikai ir santykiai su jais, jeigu jaučiate, kad dar yra kur tobulėti, tuomet maloniai kviečiame prisijungti prie STEP tėvų grupės (angl. Systematic Training for Effective Parenting).

Ši programa siūlo praktišką požiūrį į vaiko auginimą, suteikia galimybę tėvams atpažinti vaiko netinkamo elgesio tikslus, padrąsinti, įvardinti jausmus, drauge ieškoti problemų sprendimų, mokytis pozityvių bendravimo su vaiku būdų, stiprinančių vaiko atsakomybę ir bendradarbiavimą.

Daugiau informacijos apie programą rasite puslapyje  www.stepgrupes.lt

12-17 m. paauglius auginantiems tėvams STEP grupės vyks Šalčininkų r. sav. Visuomenės sveikatos biure (Nepriklausomybės g. 38, Šalčininkai), kovo-gegužės  mėnesiais, kartą per savaitę, pirmadieniais, nuo 18.00 iki 20.00 val. (iš viso – 9 susitikimai).

Pirmas, įvadinis grupės susitikimas – kovo 5 dieną, pirmadienį, 18.00 val.

Registruotis į užsiėmimus galite iki kovo 1 d., el. paštu: biuras@svsb.lt (registruojantis prašome nurodyti savo vardą, kokio amžiaus vaikus turite ir savo kontaktinį telefoną).

Grupės narių skaičius ribotas: iki 13 žmonių.

Grupės vadovė – Julija Kasparevič, psichologė, vedanti STEP grupes nuo 2014 metų.

Kaina 13 eur (10 eur už knygą ir 3 eur dalyvio mokestis Pozityvaus auklėjimo konsultantų asociacijai). Patys užsiėmimai šį pavasarį yra nemokami.

Maloniai kviečiame į grupę ateiti tėvus tiek po vieną, tiek poras (tada norimi pokyčiai auklėjant vaikus bus dar efektyvesni).
 

Dalinamės tėvų, dalyvavusių programoje, atsiliepimais:

Patinka, nes nesijauti vienišas, vienintelis turintis bėdų su vaiku. Išgirsti kitų nuomonę ir patirtį, jautiesi saugiai, gali atvirai kalbėti.Vieno vaiko (14 m.) mama;

Aktualu, suprantamai pateikta, praktiškai pritaikoma.Dviejų vaikų (14 ir 7 m.) mama;

Ačiū už puikią programą. Mokymai pakeitė mąstymą ir požiūrį į vaikų auklėjimą. / Dviejų vaikų (18 ir 11 m.) mama.

STEP programa padėjo susimąstyti apie vaiko auklėjimą, suteikė žinių, kaip tai daryti. Aš visiems savo pažįstamiems patariu, kad reikia išklausyti šią programą ir geriausiai, kad tai darytų abu tėvai…/  Dviejų vaikų (10 ir 4 m.) mama;

Tikrai rekomenduoju visiems tėvams. Manau, kad ženkliai pagerinau santykius su vaikais.Dviejų vaikų (11 ir 9 m.) tėtis;

Šalčininkų rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro informacija

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Renginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰