Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

5000 moksleivių nemokamai pamatys spektaklį apie Vilnių – „Žalia gyva“

5000 moksleivių nemokamai pamatys spektaklį apie Vilnių – „Žalia gyva“

Artėjant Lietuvos valstybės nepriklausomybės atkūrimo šimtmečiui, sostinės savivaldybėje vaikai buvo pakviesti į  nemokamą spektaklį „Žalia gyva“. Tai vienas iš valstybės šimtmečio Vilniuje renginių akcentų. Nemokamai spektaklis sostinės vaikams bus parodytas 46 kartus.  Spektakliai pradinukams bus rodomi tiek mokyklose, tiek savivaldybėje ir juose apsilankys apie 5000 moksleivių. 

Spektaklis vaikams „Žalia gyva“ sukurtas pagal tikras Vilniaus istorijas:  jame žaismingai ir interaktyviai pasakojama Vilniaus bei visos Lietuvos istorija – nuo kunigaikščio Gedimino laikų. Pradinių klasių moksleiviams kūrybiškai ir įdomiai papasakojamos skirtingų tautybių mažųjų vilniečių gyvenimo akimirkos, svarbiausi istoriniai įvykiai.

„Sveikinu ir džiaugiuosi, kad šiandien galėsite pasižiūrėti spektaklį, kurį Vilniaus vaikai galės pamatyti daugiau negu keturiasdešimt kartų: visus šiuos metus kalbėsime apie tai, kaip Lietuva iš naujo atkūrė savo nepriklausomybę, kas buvo nuveikta per šimtą metų. Apie tai galėsite išgirsti ne tik jūs, bet ir daug jūsų draugų. Tegul ši žinia sklinda per Vilnių!”  – sveikindamas apie tris dešimtis „Vilnios“ pagrindinės mokyklos pradinukų kalbėjo savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininkas Vytautas Mitalas.

Spektaklį vaikams  sukūrė„Teatriukas”. Inscenizacijos autorė ir režisierė –  Agnė Sunklodaitė, kompozitorius –  Žilvinas Ramanauskas. Vaidina: Dalia Mikoliūnaitė ir Žilvinas Ramanauskas. Spektaklio pastatymą parėmė Lietuvos kultūros taryba. 
2016 m. Varėnoje vykusiame VII Dalios Tamulevičiūtės profesionalių teatrų festivalyje šis spektaklis buvo pripažintas geriausiu spektakliu vaikams.



nuotr. autorius Sauliaus Žiūros
http://www.vilnius.lt/index.php?429167569

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Renginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰