Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Apdovanoti inovatyviausi mokytojai ir mokyklų vadovai

Apdovanoti inovatyviausi mokytojai ir mokyklų vadovai

Vakar, gruodžio 14 d. Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyko iškilmingi „Inovatyviausių mokytojų apdovanojimai 2016“. „Inovatyviausio mokytojo“ vardas suteiktas 6 pagrindinėse nominacijose, taip pat, įteiktos ir 4 papildomos nominacijos. Pirmą kartą vykusi iniciatyva susilaukė didelio susidomėjimo – buvo gauta daugiau nei 200 paraiškų iš daugiau nei 100 Lietuvos mokyklų.

arminas-varanauskas







Arminas Varanauskas, Asociacijos „Žinių ekonomikos forumas“ direktorius

Inovatyviausiais išrinktiems mokytojams buvo įteikti diplomai, simbolinės statulėlės bei piniginis prizas – 1000 eurų. Taip pat, jie laimėjo kelionę į užsienyje vykstančią tarptautinę konferenciją. „Vienas iš mūsų apdovanojimų kriterijų buvo nuolatinis tobulėjimas, tad mes pagalvojome, kokia geriausia dovana gali būti žmogui, kuris džiaugiasi galėdamas nuolat mokytis. Dar daugiau galimybių mokytis! Todėl sutarėme, kad kartu su mokytojais nuspręsime į kokias konferencijas jie nori vykti ir apmokėsime visas jų keliones išlaidas“, – pasakojo „Žinių ekonomikos forumo“ direktorius Arminas Varanauskas.

une-kaunaite

Unė Kaunaitė, Ministro Pirmininko patarėja švietimui ir mokslui

Renginio metu, visiems dalyviams buvo išdalintas specialus „Žinių ekonomikos forumo“ išleisto trumpraščio numeris „Jeigu tapčiau švietimo ir mokslo ministru…?“, kuriame sudėtos inovatyviausių mokytojų rinkimuose dalyvavusių mokytojų ir mokyklų vadovų mintys, atsakant į klausimą: „Koks būtų Jūsų pirmas darbas, tapus Švietimo ir mokslo ministru?“ Spausdinta trumpraščio versija bus išdalinta Seimo nariams bei Švietimo ir mokslo ministerijoms darbuotojams, o elektroninę versiją visi norintys gali rasti čia: http://www.zef.lt/wp-content/uploads/Kuriantiems-ateiti.Nr_.7.pdf.

mantas-adomenas

Mantas Adomėnas, LR seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko pavaduotojas

Apdovanojimų renginyje dalyvavo 200 mokytojų, mokyklų vadovų, savivaldybių atstovų, verslo bei kitų organizacijų atstovų. Jų pasveikinti atvyko Ministro Pirmininko patarėja švietimui ir mokslui Unė Kaunaitė, Lietuvos Respublikos Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko pavaduotojas Mantas Adomėnas bei Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, kuri džiaugėsi, kad šis renginys yra įrodymas, jog Lietuvoje turime puikių mokytojų apie kuriuos turime kalbėti garsiau ir rodyti juos kaip geruosius pavyzdžius.

jurigita-petrauskiene

Jurgita Petrauskienė, Švietimo ir mokslo ministrė

Laimėtojus išrinko ekspertų komisija, sudaryta iš nominacijų steigėjų ir švietimo ekspertų: UAB „Thermo Fisher Scientific Baltics“ generalinis direktorius, Baltijos regiono viceprezidentas A. Markauskas; Įmonių UAB „Altechna“, UAB „Eksma“, UAB MGF „Šviesos konversija“ atstovas, įmonės „Optolita“ direktorius Dainius Tumosa; Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas; UAB „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius Ainis Kavaliauskas; UAB „Juodeliai“ generalinis direktorius Andrius Zimnickas; Asociacijos „Žinių ekonomikos forumas“ direktorius Arminas Varanauskas; AB „Vakarų laivų gamykla“ generalinis direktorius Arnoldas Šileika; Švietimo mainų paramos fondo direktorė Daiva Šutinytė; UAB „Šviesa“ direktorė Jurgita Nacevičienė; Švietimo ir mokslo ministerijos bendrojo ugdymo departamento direktorė Žydronė Žukauskaitė-Kasparienė; Ugdymo plėtotės centro direktorius Giedrius Vaidelis; Programos „Renkuosi mokyti“ vadovė Programos plėtros vadovė Erika Danienė.

mv-118

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka

Nugalėtojų sąrašas:

Inovatyviausias biologijos, chemijos mokytoja − Janė Liutkienė, Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija.

jane-liutkiene

Iš kairės į dešinę, E. Jaseliūnas, J. Liutkienė, M. Glodas

Inovatyviausias fizikos mokytoja − Rigonda Skorulskienė, Kauno jėzuitų gimnazija.

is-kaires-i-desine-r-kraujalis-r-skorulskiene-e-dijokiene-v-bireniene-m-glodas

Iš kairės į dešinę, R. Kraujalis, R. Skorulskienė, E. Dijokienė, V. Bireniene, M. Glodas,

Inovatyviausias kalbų mokytoja (gimtosios ir užsienio) − Staselė Riškienė, Šiaulių raj. Kuršėnų Pavenčių mokykla.

is-kaires-i-desiner-gudauskas-s-riskiene-m-glodas

Iš kairės į dešinę R. Gudauskas, S. Riškienė, m. Glodas

Inovatyviausias matematikos, IT mokytojas – Žydrūnas Tautvydas, Alytaus Panemunės pagrindinė mokykla ir Prienų r. Balbieriškio pagrindinė mokykla.

is-kaires-i-desine-i-stankeviciene-z-tautvydas-d-bukelyte-m-glodas

Iš kairės į dešinę I. Stankevičienė, Ž. Tautvydas, D. Bukelytė, M. Glodas

Inovatyviausias menų, technologijų mokytojas – Marius Narvilas, Vilniaus jėzuitų gimnazija.

marius-narvilas

Marius Narvilas

Inovatyviausias socialinių dalykų mokytoja (istorija, pilietiškumas, geografija, ekonomika, dorinis ugdymas – Loreta Latvienė, Kauno jėzuitų gimnazija.

loreta-latviene

Loreta Latvienė

Metų neformaliojo švietimo STEAM srityje teikėjas − M-Lab (Meškėnų laboratorija).

is-kaires-i-desine-a-sileika-m-labm-glodas

Iš kairės į dešine A. Šileika, M-lab,M. Glodas

Tarptautiškiausia mokykla − Šiaulių Lieporių gimnazija.

is-kaires-i-desine-j-jacovskiene-r-steimantiene-v-alisauskiene-m-glodas

Iš kairės į dešinę. J. Jacovskienė, R. Šteimantienė, V. Ališauskienė, M. Glodas

Metų mokyklos vadovas – Rimtas Baltušis, Panevėžio rajono Velžio gimnazija.

is-kaires-i-desine-j-naceviciene-r-baltusis-m-glodas

Iš kairės į dešinę.J.nacevičienė, R. Baltušis, M. Glodas

Metų publikos mokytoja – Edita Dijokienė, Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazija.

is-kaires-i-desine-t-mikalajunas-e-dijokiene-m-glodas

Iš kairės į dešine.T.Mikalajūnas, E. Dijokienė, M. Glodas

Pagrindinių nominacijų steigėjai: Inovatyviausias biologijos, chemijos mokytojas − UAB „Thermo Fisher Scientific Baltics“; Inovatyviausias fizikos mokytojas – UAB „Altechna“, UAB „Eksma“, UAB MGF „Šviesos konversija“; Inovatyviausias kalbų mokytojas (gimtosios ir užsienio) – Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka; Inovatyviausias matematikos, IT mokytojas – UAB „Microsoft Lietuva“; Inovatyviausias menų, technologijų mokytojas – UAB „Juodeliai“; Inovatyviausias socialinių dalykų mokytojas (istorija, pilietiškumas, geografija, ekonomika, dorinis ugdymas – asociacija „Žinių ekonomikos forumas“.

Papildomos nominacijos: Metų neformaliojo švietimo STEAM srityje teikėjas – AB „Vakarų laivų gamykla“, Tarptautiškiausia mokykla – Švietimo mainų paramos fondas, Metų mokyklos vadovas – UAB „Šviesa“, Metų publikos mokytojas – lrytas.lt.

Daugiau informacijos galite rasti iniciatyvos internetinėje svetainėje: www.mokytojuapdovanojimai.lt

http://www.mokytojuapdovanojimai.lt/naujienos/apdovanoti-inovatyviausi-mokytojai-ir-mokyklu-vadovai/

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰