Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Į sostinės darželius priimta daugiau kaip 7400 vaikų – tėveliai kviečiami pasirašyti sutartis

Į sostinės darželius priimta daugiau kaip 7400 vaikų – tėveliai kviečiami pasirašyti sutartis

Tai, kas prieš trejus metus Vilniuje buvo iššūkis, šiandien sėkmingai įveikta – visi mažieji vilniečiai patenka į darželius – nuo rugsėjo pirmosios šiemet į sostinės darželius pakviesta dar 7400 vaikų. Balandžio 18-30 d. vyko pirmasis vaikų priskirimas į grupes, šiuo metu yra likę dar apie 800 laisvų vietų Vilniaus darželiuose. Gavę žinutę, tėveliai iki gegužės 31 d. turi suskubti atvykti į darželį ir pasirašyti sutartį.

„Per trejus šios kadencijos metus švietimo srities finansavimas Vilniaus savivaldybėje buvo padidintas įspūdinga suma – nuo 200 iki 300 mln. Eur. Šios lėšos leidžia sparčiu tempu gerinti švietimo infrastruktūrą, didinti atlyginimus, plėsti auklėtojų skaičių, skirti papildomus finansus darželių bei mokyklų ūkinėms reikmėms. Džiaugiuosi, kad tai padeda sukurti geresnę ugdymosi aplinką mažiausiems mūsų vilniečiams“, – pasakojo sostinės mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.

Gavę žinutę (registruojantis nurodytu el. paštu arba SMS žinute) apie priimtą į darželį vaiką, tėvai kviečiami prisijungti prie savivaldybės interneto svetainės https://svietimas.vilnius.lt/  – susipažinti su informacija, į kurį darželį ir kokią grupę pateko jų vaikas.

Vaiko tėvai ar globėjai kviečiami suskubti atvykti į priskirtą darželį iki gegužės 31 d., raštu patvirtinti, kad vaikas darželį lankys ir pateikti šiuos būtinus dokumentus: vaiko gimimo liudijimo kopiją, gydytojų pažymas, dirbančių tėvų pažymą, patvirtinančią, kad įstaigos (įmonės) teikiamoje metinėje A klasės išmokų deklaracijoje gyvenamoji vieta nurodyta Vilniaus miesto savivaldybė.

Jei tėvai ar globėjai negali atvykti į darželį užpildyti sutarties dėl pateisinamų priežasčių (ligos, išvykos), apie tai turėtų tiesiog raštu pranešti darželio vadovui (elektroniniu pranešimu, registruotu laišku). Labai svarbu tai padaryti dar iki gegužės 31 d. ir susitarti su vadovu dėl dokumentų pateikimo datos. Nepateikus reikiamų dokumentų laiku ar nepranešus apie neatvykimą pateisinančias priežastis, sutartis nebus sudaroma ir vaikas neteks vietos darželyje. Prašymai į darželius nėra atnaujinami ir tokiu atveju tektų registruotis iš naujo.

Šiuo metu priešmokyklinio ugdymo įstaigose yra net 800 laisvų vietų, todėl visi norintys patekti į darželius vis dar gali tai padaryti. Kuriuose darželiuose yra laisvų vietų galima pamatyti čia. Tėveliai, kurie dar negavo pranešimų apie priėmimą į darželį ir vis dar laukia eilėje, kviečiami peržiūrėti laisvų vietų sąrašą, įsivertinti galimybes ir atitinkamai pakoreguoti savo prašymą.

Efektyvaus finansų valdymo dėka, savivaldybė antrus metus iš eilės skiria papildomų biudžeto lėšų darželių ir mokyklų ūkinėms reikmėms: šiemet kiekvienam darželinukui numatyta skirti po 63 Eur, o kiekvienam moksleiviui – po 53 Eur. Pernai savivaldybė skyrė 2,2 ml. Eurų darželinukus Vilniuje ugdančių pedagogų darbo užmokesčiui didinti. Nuo 2017 metų pavasario daugiau nei 1800 auklėtojų sostinėje gauna 150 eurų didesnę algą. Didinamas auklėtojų skaičius, nes daugiau auklėtojų darželiuose – daugiau dėmesio vaikams!

Svarbu žinoti: po gegužės 31 d., paaiškėjus kiek tėvų nepasirašė sutarčių, iš eilės į grupes bus priskirti laukiantys vaikai. Primename, kad praėjusiais metais iki gruodžio mėnesio į grupes buvo priskirta apie 14 tūkst. vaikų, iš kurių tik 10 tūkst. pasirašė sutartis.

Jei kilo klausimų dėl vaiko vietos eilėje ar priskyrimo į darželį, kviečiame skambinti tel. nr. 1664, arba parašyti el. p. darzeliai@vilnius.lt

nuotr. Sauliaus Žiūros
http://www.vilnius.lt/index.php?4228160642

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Renginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰