Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Kaip paversti klasę patrauklia edukacine aplinka?

Kaip paversti klasę patrauklia edukacine aplinka?

Neretai pedagogai neturi iš ko rinktis, kai tenka mokinius mokyti paprastai perpildytose, nepatrauklios aplinkos klasėse, nors intuityviai supranta, kokia mokymosi aplinka galėtų daryti teigiamą poveikį mokymuisi ir jo rezultatams.

Džordžo Lukaso švietimo fondo internetinio leidinio „edutopia“ tinklaraštyje „Five-Minute Film Festival“ kino režisierė, daug metų kurianti dokumentinius filmus „History Channel“, Amy Erin Borovoy (dar žinoma kaip VideoAmy) pateikia 5 minučių trukmės filmukų, kuriuose kalbama apie tai, kokį poveikį mokymosi aplinka turi mokinių pasiekimams, dalinasi patirtimi, kokių nedidelių organizacinių, išplanavimo, mokinių susodinimo, klasės apšvietimo ar apdailos pokyčių reikia klasėje, kad būtų sukurta geresnė, palankesnė aplinka mokyti ir mokytis, sąrašą.

Inovatyvios mokymo(si) erdvės:

  1. Flexible Learning Environments (04:02)
    Ostino (Teksasas, JAV) Eanes Independent School District mokiniai ir mokytojai kalbasi apie mokyklų rajone vykdomą eksperimentą kuriant ateities klases, kuriose siekiama skatinti ugdyti ir tobulinti svarbiausius XXI a. visų klasių mokinių gebėjimus.
  2. Building a Positive School Climate (02:28)
    EdWeek“ infografinis vaizdo siužetas supažindina su įvairiausiais mokyklos fizinės aplinkos būdais, galinčiais turėti poveikio kuriant bendrą mokymosi aplinką, inovatyviais edukacinių erdvių pavyzdžiais.
  3. How to Organize Your Classroom iš Instructor Magazine (03:29)
    Scholastic“ siūlo kelis vaizdo įrašus, kuriuose pristatyti pradinių klasių išplanavimo pavyzdžiai. Šiame siužete galite pamatyti, kaip itin organizuotai dirbanti pirmosios klasės mokytoja Lindsay Brooks įrengia klasės erdvę. Taip pat žiūrėkite vaizdo įrašą apie judėjimo klasėje organizavimą.
  4. Wooranna Park – The Third Teacher (06:13)
    Tai puikus integruoto patirtinio mokymosi Wooranna Park pradinėje mokykloje(Viktorija, Australija) pavyzdys.
  5. Classroom Seating Arrangements (02:39)
    Mokinių susodinimas – vienas iš būdų greitai pertvarkyti edukacinę erdvę. Čia rasite patarimų, atskleidžiančių galimus mokinių suolų sustatymo klasėje privalumus ir trūkumus. Daugiau informacijos iš Tesol Class.
  6. Reimagining Learning Spaces: Admin Perspectives (05:22)
    Kas svarbiau, lanksčiai organizuota mokymosi aplinka klasėje ar XXI a. mokymas(is)? Šiame vaizdo siužete Kaliformijos mokyklos vadovybė aptaria, kaip mokyklos erdvių atnaujinimas paskatino taikyti naujus mokymo metodus.
  7. Classroom Cribs: Sprinkle Teaching Magic Classroom Tour (14:50)
    Apsilankykite ir pasinaudokite naujomis idėjomis. Užsikrėskite mokytojos Sheila Jane entuziazmu.
  8. How to Make an Ugly Classroom Beautiful (06:54)
    Šiame pagreitinto veiksmo vaizdo siužete pamatysite, kaip Korėjos anglų kalbos mokytoja nuobodžią rusvai gelsvos spalvos klasės aplinką paverčia spalvinga filmų tematikos mokymosi erdve.
  9. Space to Learn by Bobbi Macdonald (05:42)
    Įkvepiantis mokytojos pasakojimas apie tai, kaip kuriant pirmąją Baltimorės valstybinę nepriklausomą mokyklą, pedagogų komanda kūrė naujas klasės fizinės aplinkos vizijas.

Daugiau patarimų ir šaltinių, kuriuose galite rasti informacijos edukacinių erdvių kūrimo ir tobulinimo tema, rasite „Remake Your Class“.

Šaltinis: Amy Erin Borovoy „5-Minute Film Festival: Classroom Makeovers to Engage Learners“ (Džordžo Lukaso švietimo fondo internetinis leidinys „edutopia“, 2014 m. liepos 18 d., atnaujinta 2016 m. liepos 29 d.) (šaltinis prieinamas https://www.edutopia.org/blog/film-festival-learning-spaces-classroom-makeovers?utm_content=blog&utm_campaign=fmff-learning-spaces&utm_source=facebook&utm_medium=socialflow&utm_term=link)

 „Lyderių laiko 3“ inf.

http://www.sac.smm.lt/kaip-paversti-klase-patrauklia-edukacine-aplinka/

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Renginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰