Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Ketvirtasis nacionalinis švietimo lyderystės forumas „Lietuvos mokykla – atvira pasauliui“ (nemokamai)

Ketvirtasis nacionalinis švietimo lyderystės forumas „Lietuvos mokykla – atvira pasauliui“ (nemokamai)

2018 m. vasario 28 d. – kovo 1 d. Vilniuje vyks ketvirtasis nacionalinis švietimo lyderystės forumas.

Nacionalinis švietimo lyderystės forumas telkia Lietuvos švietimo bendruomenę ir kitus neabejinguosius aktualiausiems švietimo klausimams svarstyti ir spręsti. Jame dalinamasi vertinga patirtimi ir sektinais pavyzdžiais. Nuo 2013 m. įvyko trys forumai, 2018 m. vasario 28 d. – kovo 1 d. organizuojamas ketvirtasis.

Ketvirtojo forumo tema yra „Lietuvos mokykla – atvira pasauliui“. Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio šviesoje kviečiame Jus kalbėtis apie mokyklą, gyvuojančią laisvoje šalyje, atvirą migruojančioms idėjoms, kultūroms, skirtingiems mokiniams ir jų šeimoms, socialiniams, kultūriniams iššūkiams ir naujoms galimybėms.

Renginys skirtas geriau suprasti migracijos iššūkius ir galimybes: kokios idėjos „imigruoja“ ir prigyja mokykloje? Kokioje terpėje tos idėjos prigyja? Kokios idėjos „emigruoja“ iš mūsų mokyklos? Kaip keičiasi mokykla mokiniams migruojant ir didėjant jų įvairovei? Kiek mūsų mokykla yra atvira visiems ir įvairiems mokiniams? Kokią įtaką demografiniai išbandymai daro mokyklos aplinkai ir jos regionui? Kaip mokykla turėtų ugdyti po visą pasaulį pasklindančius tautiečius? Kaip ji gali padėti į gimtinę sugrįžusiems lietuviams ir kaip lengvinti atvykstančiųjų integraciją?

Dviejų dienų forumo programą sudaro keturios temos:

• Idėjos migruoja 
• Žmonės migruoja 
• Šiuolaikinių demografinių procesų veikiama šeima: kokia ji? 
• Įtraukties svarba šiuolaikinėje visuomenėje

Renginio metu kiekviena tema pirmiausia aptariama ir analizuojama, tada dalyviai dalinasi temai aktualia patirtimi, o galiausiai ieško praktinių sprendimų. Įsitraukti į šias paieškas kviečiame Lietuvos švietimo bendruomenę ir užsienio lietuvius – pasidalinti vertinga Lietuvos ir svečių šalių patirtimi bei praktika, kartu spręsti, kaip mokyklai ugdyti pasaulio lietuvį ir veikti nuolatinio judėjimo sąlygomis.

Forumo partneris – Vytauto Didžiojo universitetas.

Daugiau informacijos apie ankstesnius forumus galima rasti adresu:http://www.lyderiulaikas.smm.lt/lt/renginiai/nacionalinis-vietimo-lyderysts-forumas-2013.

Forumai organizuojami įgyvendinant nacionalinį švietimo projektą „Lyderių laikas“. Jo vykdytojas – Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo aprūpinimo centras, partneriai – Mokyklų tobulinimo centras ir ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas.

Kviečiame registruotis!

REGISTRACIJA

Programa (projektas)

Socialinių mokslų kolegija, Kalvarijų g. 137E, Vilnius

Vasario 28 d., trečiadienis

vasario28

Kovo 1 d., ketvirtadienis

kovo1 1

Forumo programa taip pat prisegta apačioje.

KONTAKTINIS ASMUO: 
Simona Plienaitytė, lyderystės tinklų kuratorė, 
e. paštas: simona.plienaityte@sac.smm.lt, tel. 8 5 264 94 72

Atsisiųsti dokumentą:
Parsisiųsti šį dokumentą (LL3 nacionalinio forumo programa_projektas.pdf)LL3 nacionalinio forumo programa_projektas.pdf[ ]179 Kb

http://www.lyderiulaikas.smm.lt/lt/eilute/4363-ketvirtasis-nacionalinis-vietimo-lyderysts-forumas

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevysteRenginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰