Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Kviečiame dalintis istorijomis apie mokytojus, kurie įkvepia

Kviečiame dalintis istorijomis apie mokytojus, kurie įkvepia

Mokytojas, sugebantis įkvėpti mokinius nors vienam geram poelgiui, nors vienam puikiam eilėraščiui, padaro daugiau nei tas, kuris mūsų atmintį užpildo daugybe pagal pavadinimą ir formą suklasifikuotų dalykų. – J. V. Gėtė.

Kviečiame dalintis istorijomis apie mokytojus, kurie įkvepia, padeda ir ugdo. Istorijas ir pasakojimus siųskite mums elektroniniu paštu info@svietimogidas.lt, o mes publikuosime tinklalapyje www.svietimogidas.lt. Laukiame jūsų istorijų!!!

 

Žemiau pateikiame keletą pasakojimų apie nuostabius mokytojus.

Mokytojų istorijos, kurios įkvepia

Kiekvienas prisimename pirmąjį mokytoją, kuris padėjo žengti žingsnius savo mokykloje. Vėlesnėse klasėse susidomėjimas vienu ar kitu dalyku daug priklauso nuo paties mokytojo, jo mokymo ir dėstymo pobūdžio. Būtent mokytojai, kurie padeda, ugdo ir įkvepia eiti toliau, tikrai stulbina. Žemiau pateikiamos trys nuostabių mokytojų istorijos, kurie itin yra atsidavę savo darbui ir mokiniams.

1-a istorija. Vivian Moutafian – Metų mokytoja iš Watsonvillie vidurinės mokyklos, kuri matematiką paverčia įdomiu žaidimu. Kalifornijos vidurinių mokyklų Sąjunga suteikė jai šį apdovanojimą už tai, kad per jos matematikos pamokas pagalba suteikiama kiekvienam vaikui. Per kiekvieną pertrauką jos klasės durys atviros mokiniams, kuriems šis dalykas – „kietas riešutėlis“. Pateiktoje ataskaitoje nurodoma, kad mokytoja Moutafian tiki, jog jos studentai jai suteikia gyvenimo prasmę ir tiesiog „myli“ tuos momentus, kai kartu su mokiniais sprendžia matematikos klausimus kartu. Nors mokytoja dirba jau 32 metus, ji vis giliai įsitikinus, kad mokymas nėra kažkas, ką galima visiškai įvaldyti, tai darbas, kurio nuolat mokomasi.

2-a istorija. Mitchell Drage – aborigenų kilmės mokyklos direktorius Nulligane atokioje bendruomenės mokykloje Pibara regione, Australijoje. Žemyne yra labai mažai vietinės kilmės mokytojų, net tuose regionuose, kaip Drage, kur aborigenų vaikai sudaro daugumą. Toks žmogus tampa pavyzdžiu vietiniams aborigenų vaikams. Direktoriaus Drage atsidavimas mokiniams pelnė jam mokinių ir vietinės valdžios pasitikėjimą ir pagarbą. Pavyzdžiui, jei mokinys nėra perkeliamas į kitą klasę, Drage asmeniškai skambina tėvams, atvyksta į namus ar kitais būdais stengiasi padėti mokiniui įveikti bet kokias problemas, su kuriomis jis susiduria. Ieškoma būdų, kad vaikai galėtų grįžti į mokyklą ir gautų aukščiausią mokymo kokybę, kuri padėtų toliau siekti savo tikslų gyvenime.

3-a istorija. Dyane Smokorowski naudoja video žaidimus, mokydamas literatūros. Per šios Metų mokytojos pamoką tikrai nebus visiems įprasto knygų skaitymo ir rašymo. Andover mokyklos mokytoja privers jus kitu žvilgsnu pažiūrėti į knygas. Pavyzdžiui, paprašys sukurti video žaidimą pagal knygą „Tomo Sojerio nuotykiai“. Tokiu būdu įtraukiama visa klasė: kuriami personažai, kūrinio konfliktai, kiti elementai ir svarbiausia pristatomas vienas žymiausių autoriaus Marko Tveno kūrinių. Sukurtas žaidimas įkeliamas į internetinę svetainę „Tomo Sojerio video žaidimai. Projektas 2012“. Tai reiškia, kad kiti mokiniai galės peržiūrėti ir mokytis iš mokytojos Smokorowski mokinių darbo rezultato. Nenuostabu, kad ši mokytoja užima ir kitas pareigas – nuotolinio mokymo profesinio tobulėjimo technologijų instruktorė. Ji dirba su kitais mokytojais tiek Kanzase, tiek visoje šalyje, o tikslas – naudojantis technologijomis gerinti mokymo ir mokymosi kokybę.

Parengta pagal http://www.care2.com

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰