Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Kviečiame darbingo amžiaus moteris į paskaitą "Moters mityba: ką privalu žinoti" Vilniuje

Kviečiame darbingo amžiaus moteris į paskaitą "Moters mityba: ką privalu žinoti" Vilniuje

Kovas – moters sveikatos mėnuo, todėl kviečiame darbingo amžiaus moteris į paskaitą „Moters mityba: ką privalu žinoti“, kuri vyks kovo 21 d. 18 val. (trukmė 1,5 val.), ją skaitys gydytoja dietologė Evelina Cikanavičiūtė.

Paskaitoje išsamiau sužinosite apie:
• Moters fiziologinius pokyčius susijusius su mityba.
• Šiuolaikinės moters pagrindinius sveikos mitybos principus.
• Mitybą priešmenstruaciniu, menopauzės periodu.

Prieš paskaitą (17-18 val.) norintiems bus atliekamas kūno sudėties analizės tyrimas (basomis kojomis).

Paskaita ir matavimai nemokami, vyks adresu: Vilniaus miesto visuomenės sveikatos biuras, Polocko g. 12-2, Vilnius.

Dalyvių skaičius – ribotas. Būtina išankstinė registracija!

Registracija vyksta el. paštu: ramune.daujotaite@vvsb.lt arba tel. 8 5 205 3417, nurodant savo vardą, pavardę, el. pašto adresą, telefono numerį.

Vilniaus visuomenės sveikatos biuras inicijuoja paskaitas apie sveiką mitybą. Daugiau apie jas:

Žiniasklaidoje gausu įvairiausių patarimų, kaip reikėtų sveikai maitintis, neretai pateikiamos įsisenėjusios taisyklės bei įvairūs mitai: kad maisto produktus būtina derinti, nevalgyti po 18 val., dietos bei badavimas padeda sulieknėti, lėta medžiagų apykaita „kalčiausia“ dėl didėjančio svorio ir kt. O kur dar viliojantys siekti norimo svorio dietų aprašymai! Garsenybių išbandytos ir net jų vardais pavadintos dietos (Maddonos, Kylie Minogue), pagal kraujo grupę, kefyro, grikių, sulčių, delčios dietos ir pan.

Bet kokia vis dėlto yra DIETOS sąvokos reikšmė? Ar tai griežti apribojimai, badavimas ar visgi turėtų būti normalus valgymo bei gyvenimo būdo režimas? Kaip gali griežti mitybos apribojimai, turimi klaidingi įsitikimai ir tam tikri veiksmai neigiamai paveikti savijautą ir sveikatą?

Kokie visgi turi būti teisingi sveikos mitybos principai skirtingų amžiaus grupių žmonėms, sportuojantiems? Kas yra emocinis valgymas ir kaip jį galima kontroliuoti? Galbūt save atpažįstate kaip „emocinį valgytoją“?

Atsakymus į šiuos klausimus bei daugiau teisingos informacijos sužinosite Vilniaus visuomenės sveikatos biuro organizuojamose paskaitose apie sveiką mitybą. Žmogaus sveikata 50 proc. priklauso nuo jo gyvensenos (mitybos, fizinio aktyvumo, žalingų įpročių neturėjimo), todėl paskaitų metu bus akcentuojama sveikos mitybos svarba ir reikšmė sveikatai, formuojamas teisingas požiūris ir tinkami maitinimosi įpročiai.

Paskaitas skaitys gydytojas dietologas, dietistas ir kiti specialistai. Informacija bus parengta tik remiantis pasaulio sveikatos rekomendacijomis, mokslinių tyrimų duomenimis ir kitais patikimais literatūros šaltiniais.

http://www.vvsb.lt/kvieciame-i-nemokama-paskaita-moters-mityba-ka-privalu-zinoti/

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰