Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Kviečiame į paskaitą "Moterys, kurios myli per stipriai. Kas tai ir apie ką tai?" (Vilniuje, nemokamai)

Kviečiame į paskaitą "Moterys, kurios myli per stipriai. Kas tai ir apie ką tai?" (Vilniuje, nemokamai)

Mylėjimo per stipriai fenomeną, remdamasi daugiamete patirtimi bei savo pacientų istorijomis, išsamiai aprašė psichoterapeutė Robin Norwood pasauliniu bestseleriu tapusioje knygoje „Moterys, kurios myli per stipriai. Kai trokštate ir viliatės, kad jis pasikeis“. Ji rašo:

- Jei mylėdamos kenčiame – mylime per stipriai. Jei su artimiausiais draugais daugiausia kalbame apie jį, jo rūpesčius, mintis, jausmus, o beveik visus sakinius pradedame žodeliu „Jis…“, – mylime per stipriai.
- Jei pateisiname jo blogą nuotaiką, pyktį, abejingumą ar pažeminimus, esą tai tik nelaimingos vaikystės karčios pasekmės, ir bandome tapti jo „gydytoja“ – mylime per stipriai.
- Jei skaitydamos pamokomą knygą pabraukiame vietas, kurios, manome, padėtų jam, –mylime per stipriai.
- Jei nepatinka daugelis jo esminių savybių, vertybių ir veiksmų, bet taikstomės su tuo tikėdamos, kad jis pats panūs mums įtikti, jei tik būsime patrauklios ir mylėsime, –mylime per stipriai.
- Jei tarpusavio santykiai kelia pavojų emocinei gerovei, o gal net sveikatai ir saugumui, tikrų tikriausiai mylime per stipriai.

Mylime per stipriai, jei didesnę laiko dalį mylėdamos nesijaučiame laimingos, nejaučiame pilnatvės, daugiausia gyvename skausme ir kančioje vis vildamosi, kad tuoj tuoj kažkas pasikeis…

„Mylėti per stipriai“ – tai emocinė, o kartais ir fizinė ar net ir finansinė priklausomybė. Ją dažniausiai turi moterys, tačiau „įsimylėti per stipriai“ gali ir vyrai.

Kankinantis mylėjimas per stipriai labai dažnai yra kruopščiai slepiamas ir būna net sunku įtarti, kad moteris/vyras turi šį skausmą, o pagalba jai/jam tikrai labai reikalinga. Būtina apie šį fenomeną žinoti kaip galima daugiau, tam, kad galėtume pastebėti ir susivokti, kas vyksta su mumis pačiais ar su artimu žmogumi, kad galėtume nukreipti jį tinkama linkme kaip galima anksčiau. Ir visai nebūtina laukti, kol asmeninio gyvenimo sunkumai taps priklausomybe, tam „užbėgti už akių“ tikrai galima daug anksčiau.

„Mylėjimas per stipriai“ mūsų visuomenėje, deja, paplitęs labai plačiai, daug plačiau, nei to norėtųsi. Ypač moterų tarpe, tiek jaunų, tiek ir vyresnio amžiaus. Tačiau didžiausia bėda turbūt tame, kad mes apie šį reiškinį arba žinome per mažai, arba visai nieko nežinome. O jei nežinome, vadinasi, ir neatpažįstame, nei savyje, nei kituose. Jei neatpažįstame, vadinasi, negalime nei jo pakeisti, nei įveikti.

Paskaitos programa:
- Mylėjimo per stipriai fenomenas. Kas tai? Kaip ir iš kur jis atsiranda ?
- Kas yra disfunkcinė šeima ir kas šiai šeimai būdinga?
- Disfunkcinėje šeimoje užaugę vaikai, jau būdami suaugę turi panašias savybes. Kokios jos?
- Kas dažniausiai būdinga moterims, mylinčioms per stipriai?
- Ar galima įveikti mylėjimą per stipriai ir tapti normalia?
- Ar įmanoma „atsikabinti“ nuo vaikystėje patirtų emocinių traumų padarytos žalos?
- Kas būtina ir kas yra svarbiausia, norint įveikti mylėjimo per stipriai fenomeną?
- 10 svarbių žingsnių pasveikimo link.
- Per stipriai mylinčių moterų palaikymo grupė. Ką mes ten darome?
- Testas pasitikrinimui, ar turite polinkį mylėti per stipriai.

Paskaitą veda Nijolė Gylė, psichologė, jau penkerius metus Vilniuje vedanti moterų palaikymo grupę „Moterys, kurios myli per stipriai“, BKC sertifikuota koučingo specialistė, konsultuojanti individualiai.

Paskaita vyks lapkričio 20 d. 18:00-19:30 val. Vilniaus universiteto Medicinos fakultete, adresu M. K. Čiurlionio g. 21, Vilnius (didžiojoje auditorijoje).

Dėmesio! Dalyvių skaičius yra ribotas, todėl vykdoma išankstinė registracija, paspaudus šią nuorodą: https://goo.gl/forms/4yLvujNJtFTgbkZs1.

Paskaita yra nemokama, tačiau labai norintiems atsidėkoti lektorei turėsime padėkos dėžutę.

PASKAITAS ORGANIZUOJA Vilniaus visuomenės sveikatos biuras

PRIE INICIATYVOS PRISIDEDA IR JĄ PALAIKO Vilniaus universiteto studentų atstovybė ir programa „Be etikečių“

Informaciją parengė:

Martyna Milieškaitė
Visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė
Vilniaus visuomenės sveikatos biuras
Tel. 8 5 234 02 35, 8 6 521 0707
El. p. martyna.milieskaite@vvsb.lt

http://www.vvsb.lt/kvieciame-dalyvauti-paskaitoje-moterys-kurios-myli-per-stipriai-kas-tai-ir-apie-ka-tai/

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Renginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰