Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Kviečiame Naujuosius metus pradėti sveikai! (Klaipėda)

Kviečiame Naujuosius metus pradėti sveikai! (Klaipėda)

Išbandyti sveiką gyvenimo būdą – vienas iš Jūsų Naujųjų metų tikslų? Puiku! Pradėkite jau dabar, o mes Jums mielai padėsime. Kaip? Kviečiame išbandyti į nemokamų veiklų kalendorių „Ir kūnui, ir sielai“ įtrauktas sveikatinančias veiklas. Pažadame energijos pliūpsnį, gerą nuotaiką, smagią kompaniją ir profesionalias konsultacijas kilus klausimams žengiant sveiko gyvenimo būdo keliu. Tad ką gi paruošėme Jums sausio mėnesį?

Kaip ir praėjusiais metais, taip ir naujaisiais numatytas didžiulis įvairių sveikatinančių veiklų pasirinkimas senjorams. Mankštos su treniruočių volais, kamuoliukais, terapiniais kamuoliais, elastinėmis juostomis suteiks daug energijos, išlaisvins kūną iš sąstingio, pagerins judesių koordinaciją, viso kūno lankstumą bei laikyseną. Šokiai senjorams – dar viena garbingo amžiaus žmonių itin mėgiama veikla. Nepaslaptis, kad šokio nauda žmogui yra visapusiška. Šokant pailsi ne tik kūnas, bet ir protas bei dvasia. Tad kviečiame pirmąjį naujųjų metų mėnesį praleisti šokio ritmu – tikrai nenusivilsite! O jei fizinio aktyvumo svarba organizmui dar nepakankamai žinoma, raginame atvykti į paskaitą, skirtą senjorams, kurios tema - „Sveikas senėjimas. Fizinio aktyvumo nauda žmogaus organizmui“. Paskaitos metu visuomenės sveikatos specialistai suteiks naudingų žinių apie tai, kas iš tiesų yra tas sveikas fizinis aktyvumas ir kodėl visi tik ir kalba apie tai, kaip svarbu kiekvieną dieną būti fiziškai aktyviam. Paskaita vyks sausio 15 d. (pirmadienį) 10.00 val. Klaipėdos miesto VBB. 

Taip pat siūlome išbandyti ne vieną užsiėmimą ir darbingo amžiaus žmonėms. Kalanetika, stuburo stabilizavimo pratimų mankšta, zumba – tokie skirtingi, bet tuo pačiu labai naudingi viso kūno bendrai savijautai užsiėmimai. Kalanetika patiks tiems, kurie mėgsta lėtus, ramius užsiėmimus, bet nori gauti maksimalią naudą – stiprinti viso kūno raumenis, gerinti laikyseną, mažinti svorį, gerinti medžiagų apykaitą ir t.t. Kalbant apie zumbą, sakoma, kad tai kone smagiausias būdas deginti kalorijas. Linskmintis ir iš to gauti dvigubą naudą? Tai tikrai realu. Stuburo stabilizavimo pratimai – puiki priemonė išlaisvinti save iš skausmo gniaužtų, kurie pamažu ima „rakinti“ kiekvieną mažai judantį, dirbantį sėdimą darbą ir t.t. Lankantys tokio tipo mankštas mini žymiai sumažėjusį, dažnai net visiškai išnykusį nugaros skausmą, sustiprėjusius pilvo ir nugaros raumenis, pagerėjusią gyvenimo kokybę, žymiai sumažėjusią pasisukimų, pasilenkimų ir staigesnių judesių baimę.

Užsiėmimai širdies ir kraujagyslių ligomis bei cukriniu diabetu sergantiems žmonėms taip pat padės nepamiršti pasirūpinti savo sveikata. Mankšta, skirta šios tikslinės grupės nariams, atliekama prižiūrint specialistui bei naudojant širdies darbą ir krūvį stebinčią sistemą iPulsus, kuri užtikrina saugų ir prasmingą fizinį aktyvumą.

Užsiėmimai šeimoms, kaip ir įprastai, džiugins būsimus ir esamus tėvelius paskaitų gausa ir mankštų įvairove – nuo mankštų nėščiosioms iki mankštų su kūdikiu. Belieka tik nuspręsti, ko norisi ir dalyvauti.

Užsiėmimai bendromenei šį mėnesį vilios muzikos garsais, nemokamos rūkymo metimo programos „Kvėpuok laisvai“ teikiama nauda organizmui ir šiaurietiškojo ėjimo mokymais po atviru dangumi. Kalbant apie pastarąjį, tai ne tik raumenis sutvirtinantis ir sąnarius mankštinantis užsiėmimas, bet ir širdies darbą gerinanti mankšta. Ėjimas, atsispiriant lazdomis, „įdarbina“ daugiau nei 90 proc. viso kūno raumenų, tačiau neapsunkina nugaros ir sąnarių. Šiaurietiškojo ėjimo entuziastai teigia, kad ši fizinio aktyvumo forma suteikia žvalumo, praskaidrina mintis ir pakelia nuotaiką.

Į visus nemokamus užsiėmimus būtina registruotis iš anksto kalendoriuje nurodytais kontaktais.

SVARBU! Registracija į sausio mėn. veiklas prasideda nuo sausio 2 d. (antradienio).

PARSISIŲSTI NEMOKAMŲ VEIKLŲ KALENDORIŲ

http://www.sveikatosbiuras.lt/lt/pradzia/kvieciame-naujuosius-metus-pradeti-sveikai-16186.html

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!

Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Renginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰