Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Kviečiame tėvelius (auginančius 1-9 metų amžiaus vaikus) registruotis į nemokamą tėvystės įgūdžių lavinimo programą „Tėvų grupė" Zujūnuose

Kviečiame tėvelius (auginančius 1-9 metų amžiaus vaikus) registruotis į nemokamą tėvystės įgūdžių lavinimo programą „Tėvų grupė" Zujūnuose

Vilniaus visuomenės sveikatos biuras kviečia mamas ir (ar) tėčius, auginančius 1-9 metų amžiaus vaikus, registruotis į TĖVŲ GRUPĘ.

„Tėvų grupė“ – tai vaikų auklėjimo įgūdžius lavinanti programa, pagrįsta individualiosios psichologijos autorių ir praktikų idėjomis. Tėvai kartu dirba grupėje: diskutuoja, dalinasi patirtimi, tikrina ją su teoriniais vaikų auklėjimo pasiūlymais, ieško bendrų atsakymų į iškilusius klausimus.

Daugumai tėvų pažįstamos šios situacijos:

 Išsimušate iš vėžių, kai vaikai iškrečia ką nors netikėto ir jūsų auklėjimo pastangos subyra į šipulius;
 Svajojate apie sutarimą ir ramybę savo šeimoje, kur vakarais ir rytais nėra erzelio, paniurusių veidų, konfliktų, ar durų trankymo;
 Jūsų vaikas pernelyg priklausomas nuo kompiuterinių žaidimų ir pernelyg mažai bendrauja ar prisideda prie bendrų reikalų;
 Susimąstote, kodėl kartais vaikai nenori suprasti ar priešinasi geroms jūsų idėjoms ir akivaizdžioms pasekmėms ateityje.

Jei šie ir kiti auklėjimo klausimai aktualūs ir Jums, specialistai padės į juos rasti atsakymus ir sprendimus.

Programa įgyvendinama per 10 kassavaitinių susitikimų, kiekvieno užsiėmimo trukmė 2 val.

Grupės metu nagrinėsime šias temas:

  • Priklausymojausmas– mokysimės suprasti kada mūsų  vaikai, o ir mes patys jaučiamės priklausantys šeimai. Kas mus jungia? Kas gi yra tas priklausymo jausmas ir kodėl jis toks svarbus?
  • Šeimos atmosfera kuo svarbi šeimos atmosfera vaikui šeimoje? kaip atsiranda mūsų vertybės ir įsitikinimai? Kaip tie įsitikinimai veikia šeimoje?
  • Brolių – seserų santykiai – kaip vaikų eiliškumas šeimoje įtakoja jų įsitikinimus bei elgesį? Kodėl, atrodo, vienodai auklėjami vaikai vistiek tokie skirtingi?
  • Supratimas ir pokalbis šeimoje.Kaip kalbėti su vaikais, kad jie mus išgirstų ir kaip jų klausytis, kad jie  prabiltų?
  • Tvarka ir taisyklės šeimoje – kam reikalingos taisyklės?Kaip susitvarkyti padeda auklėjimo stilius? Ir koks gi tas auklėjimo stilius yra geriausias?
  • Apdovanojimai ir bausmės– ar yra alternatyvos?
  • Netinkami vaiko elgesio tikslai– mokysimės tuos tikslus atpažinti.
  • Padrąsinimas– Kuo ypatingas yra padrąsinimas ir kuo jis skiriasi nuo pagyrimų?

Tėvų grupės užsiėmimai vyks Zujūnų bendruomenės centre, adresu: Mokyklos g. 1, Zujūnai Vilniaus r. Pirmas užsiėmimas vyks 2017 m. kovo  mėn. 30 d. 18:00 val.

Dalyvavimas tėvų grupėje – nemokamas. Grupes ves individualiosios psichologijos konsultantė Nerilė Norkūnė.

Registracija į Tėvų grupes: sofija.salde@vvsb.lt arba tel. 867537504.

http://www.vvsb.lt/kvieciame-tevelius-registruotis-i-tevystes-igudziu-lavinimo-programa-tevu-grupe-zujunuose/

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰