Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Prasidėjo švietimo inovacijų paroda „Mokykla 2016“

Prasidėjo švietimo inovacijų paroda „Mokykla 2016“

Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ atidaryta dvi dienas truksianti didžiausia Lietuvoje švietimo inovacijų paroda „Mokykla 2016“. 

„Ši paroda yra švietimo idėjų mugė. Idėjų, padedančių kurti gerą mokyklą, kurioje visi dirba ir mokosi su džiaugsmu“, - parodos atidaryme sakė švietimo ir mokslo ministerijos kancleris Tomas Daukantas.

Parodoje susitinka, mokosi ir patirtimi dalijasi mokyklos, verslo įmonės, nevyriausybinių organizacijų atstovai, mokytojai, mokiniai ir jų tėvai. Iš viso numatyta per 100 renginių.

Pagrindinio parodos renginio „Geros mokyklos forumas“ metu aptariami pamatiniai besikeičiančios mokyklos klausimai: kaip ugdyti brandžias, atsakingas, nuolatinio tobulėjimo siekiančias ir ateities pokyčiams pasirengusias asmenybes? Kaip mokyklą paversti gyvu organizmu, kuriame patiriamas prasmingas, įkvepiantis, atradimų kupinas mokymasis ir vyksta geranoriškas bendradarbiavimas?

Parodoje veikia „Atradimų laboratorijos“, kurios kviečia pasinerti į kūrybinę tiriamąją veiklą. Mokiniai ir mokytojai gali atlikti įvairius gamtos mokslų eksperimentus, iš naujo atrasti inžineriją, susipažinti su įdomiausiais matematikos aspektais, tyrinėti genealoginius medžius, kurti robotus ir komiksus. Parodoje - 8 laboratorijos, tad širdžiai mielą užsiėmimą atranda kiekvienas.

Lapkričio 26 d. intelektualių pašnekesių renginių ciklas „Auginkime kūrėjus Lietuvai“ sukvies laukiančius gilaus pokalbio švietimo temomis su žinomais įvairių sričių atstovais: rašytojais, mokslininkais, menininkais.

Visą parodos „Mokykla 2016“ programą rasite čia.

Šiais metais parodoje dalyvauja per 100 įmonių ir švietimo įstaigų. Jos pristato įvairias ugdymo(si) priemones, įrangą, naująsias technologijas, formaliojo ir neformaliojo švietimo programas, paslaugas mokykloms, mokytojams ir mokiniams.

Švietimo inovacijų paroda „Mokykla 2016“ vyksta jau 6 kartą. Parodą rengia Švietimo ir mokslo ministerija, Ugdymo plėtotės centras ir LITEXPO.

 

Švietimo ir mokslo ministerijos
Komunikacijos skyrius
El. p. info@smm.lt

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰