Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Seimas po svarstymo pritarė siūlymui reglamentuoti finansinės paskatos suteikimą pirmąjį būstą regionų teritorijose įsigyjančioms jaunoms šeimoms

Seimas po svarstymo pritarė siūlymui reglamentuoti finansinės paskatos suteikimą pirmąjį būstą regionų teritorijose įsigyjančioms jaunoms šeimoms

Seimas, 94 parlamentarams balsavus už, 4 – prieš ir 9 susilaikius, po svarstymo pritarė Finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms įstatymo projektui Nr. XIIIP-1833(2), kuriuo siūloma reglamentuoti finansinės paskatos pirmąjį būstą Lietuvos Respublikos regionų teritorijose įsigyjančioms jaunoms šeimoms, nevertinant jų gaunamų pajamų ir turto, teikimą.

Siūloma nustatyti, kad finansinė paskata pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms būtų teikiama toms jaunoms šeimoms, kurios kiekvienas iš šeimos narių būtų deklaravęs gyvenamąją vietą arba įtrauktas į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą Lietuvos Respublikos gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymo nustatyta tvarka: Lietuvos Respublikos piliečiams ir jų šeimos nariams, Europos Sąjungos valstybės narės ar Europos ekonominei erdvei priklausančios Europos laisvosios prekybos asociacijos valstybės narės piliečiams ir jų šeimos nariams, užsieniečiams, turintiems Lietuvos Respublikos ilgalaikio gyventojo leidimą gyventi Europos Sąjungoje, užsieniečiams, kuriems suteiktas prieglobstis Lietuvos Respublikoje.

Taip pat siūloma nustatyti, kad finansinė paskata pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms būtų teikiama, jeigu pirmasis būstas būtų įsigyjamas Lietuvos Respublikos teritorijoje, kurioje nekilnojamojo turto ploto vieneto normatyvinė vertė yra ne mažiau kaip 60 procentų mažesnė nei didžiausia būsto daugiabučiuose pastatuose 1 kvadratinio metro normatyvinė vertė, kurią nustato ir savo interneto svetainėje skelbia Nekilnojamojo turto registro tvarkytojas pagal kiekvienų metų sausio 1 dienos vidutines nekilnojamojo turto rinkos vertes Lietuvos miestuose ir savivaldybių centruose bei kitose savivaldybių teritorijose.

Projektu siūloma reglamentuoti ir finansinės paskatos dydžius. Taip pat siūloma nustatyti, kad būsto kredito suma, nuo kurios jaunoms šeimoms suteikiama subsidija, negalėtų būti didesnė kaip 87 tūkstančiai eurų arba šios sumos ekvivalentas kita valiuta.

Numatoma, kad iki 15 procentų suteikto būsto kredito pirmajam būstui įsigyti sumos jaunos šeimos galėtų panaudoti žemės sklypui, kuriame yra būstas arba planuojama jį statyti, įsigyti.

Nustatytus reikalavimus atitinkančios jaunos šeimos, pageidaujančios gauti minėtą finansinę paskatą, dėl pažymos turėtų kreiptis į savivaldybės, kurios teritorijoje ketina įsigyti pirmąjį būstą, administraciją, pateikdamos prašymą ir nustatytus dokumentus ir (ar) duomenis.

Tais atvejais, kai savivaldybės administracija atsisakytų išduoti pažymą jaunai šeimai, nes būtų panaudoti visi valstybės biudžeto asignavimai atitinkamiems metams finansinei paskatai pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms teikti, jauna šeima pagal prašymo užregistravimo savivaldybės administracijoje datą ir laiką būtų įrašoma į Jaunų šeimų, laukiančių finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms, sąrašą.

Numatoma, kad finansinė paskata pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms būtų teikiama laikantis eiliškumo.

Siūloma, kad pataisos įsigaliotų 2018 m. liepos 1 d. 

Parengė:
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro vyriausioji specialistė
Saulė Eglė Trembo
Tel. (8 5)  239 6203, el. p. egle.trembo@lrs.lt

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Renginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰