Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Seimo narės D. Šakalienės pranešimas: „Mažesnio vaiko kelionė neturi kainuoti brangiau“

Seimo narės D. Šakalienės pranešimas: „Mažesnio vaiko kelionė neturi kainuoti brangiau“

Reaguodama į viešojoje erdvėje tėvų išsakytus skundus, kad bilietas vaikui iki 7 metų kainuoja dvigubai brangiau nei vaikui nuo 7 iki 10 metų, Seimo narė Dovilė Šakalienė registravo Transporto lengvatų įstatymo pataisą. Ši pataisa sudarytų galimybę tėvams, norintiems dėl saugumo ar patogumo išpirkti vežamam vaikui iki 7 metų atskirą sėdimąją ar miegamąją vietą, įsigyti vienkartinį arba terminuotą vardinį važiavimo tolimojo ir vietinio (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais, keleiviniais traukiniais, reguliaraus susisiekimo laivais ir keltais bilietą su 50 procentų nuolaida.

„Dabar susidariusi absurdiška situacija, kai perkant bilietą vaikams nuo 7 metų galioja pusės kainos nuolaida, o norint išpirkti mažesniam vaikui atskirą vietą tokios galimybės nėra arba tenka mokėti visą kainą, kaip suaugusiajam. Nėra jokios logikos, kodėl tėvai, norintys užtikrinti vaikui saugią ir patogią kelionę, ypač kai kalbame apie ilgas tarpmiestines ar tarptautines keliones, turi mokėti dvigubai brangiau tik todėl, kad vaikui nėra 7 metų“, – sako Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos narė D. Šakalienė.

Pagal D. Šakalienės siūlymą, visų vaikų – ir iki 7 metų (jeigu jie užima atskirą sėdimąją ar miegamąją vietą), ir vyresnių – viešojo transporto bilietui būtų taikoma 50 proc. nuolaida. 

Išsamesnė informacija žiniasklaidai:
Irmina Frolova-Milašienė
El. paštas irmina.milasiene@lrs.lt
Mob. 8 600 07 099

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Renginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰