Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Sergančius sunkiomis ligomis vaikus slaugantiems šeimos nariams išmokos bus mokamos ilgiau

Sergančius sunkiomis ligomis vaikus slaugantiems šeimos nariams išmokos bus mokamos ilgiau

Seimas priėmė Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIIP-312(3), kuriomis nuspręsta sergančius sunkiomis ir ypač sunkiomis ligomis vaikus slaugantiems šeimos nariams mokėti ligos socialinio draudimo išmoką ilgesnį laikotarpį. Be to, teisę gauti ligos išmokas šiais atvejais įgis ir apdrausti seneliai. Už įstatymo naujas nuostatas balsavo 87 Seimo nariai, balsavusių prieš ir susilaikiusių nebuvo.

Pagal priimtus pakeitimus šeimos nariams, slaugantiems vaiką iki 18 metų, sergantį ypač sunkiomis ligomis, išmoka iš Valstybinio socialinio draudimo fondo lėšų bus pradedama mokėti nuo pirmosios slaugymo dienos ir mokama visą reikalingą slaugymo laikotarpį, bet ne ilgiau kaip 364 kalendorines dienas.

Slaugantiems vaiką iki 18 metų, sergantį sunkiomis ligomis, išmoka bus mokama ne ilgiau kaip 180 kalendorinių dienų, skaičiuojant nuo pirmosios slaugymo dienos.

Pasibaigus minėtiems ligos išmokos mokėjimo terminams, toliau ligos išmoka už to paties vaiko, sergančio ypač sunkia liga ar sunkia liga slaugymą, bus mokama ne ilgiau kaip 120 dienų per kalendorinius metus.

Pataisomis taip pat įtvirtinta, kad slaugantiems vaiką iki 18 metų, sergantį ligomis, dėl kurių nustatytas sunkus neįgalumo lygis, bus mokamos ligos išmokos ne daugiau kaip 120 dienų per kalendorinius metus.

Pagal priimtas nuostatas ypač sunkių ligų sąrašą, kaip ir sunkių ligų sąrašą, tvirtins sveikatos apsaugos ministras ir socialinės apsaugos ir darbo ministras.

Iki šiol sunkiomis ligomis sergančius vaikus slaugantys šeimos nariai socialinio draudimo išmokas galėjo gauti ne daugiau kaip 120 dienų per kalendorinius metus. 

Parengė:
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro vyriausiasis specialistas
Rimas Rudaitis
Tel. (8 5)  239 6132, el. p. rimas.rudaitis@lrs.lt

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Renginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰