Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Siekiama užtikrinti valstybės paramą tėvams, ligoninėse slaugantiems vaikus iki septynerių metų

Siekiama užtikrinti valstybės paramą tėvams, ligoninėse slaugantiems vaikus iki septynerių metų

Seimo narė Agnė Bilotaitė kreipėsi į sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą siūlydama pratęsti terminą, iki kurio už mažamečių pacientų slaugą ligoninėje būtų apmokama Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis. Pagal šiuo metu galiojančią tvarką slaugymo išlaidos apmokamos tik tėvams, slaugantiems vaikus iki trejų metų.

Parlamentarė prašo pakeisti šią tvarką reglamentuojantį sveikatos apsaugos ministro 1998 m. birželio 18 d. įsakymą Nr. 329 „Dėl bazinių kainų patvirtinimo“, nustatant, kad „vaiko, kuriam ne daugiau kaip septyneri (vietoj trejų metų), slaugančiojo asmens išlaikymo išlaidos apmokamos neatsižvelgiant į medicinines indikacijas“.

Tai, kad dabar galiojanti tvarka nėra teisinga, kalbėta praėjusią savaitę A. Bilotaitės inicijuotoje diskusijoje Seime, kur aptartos problemos dėl mažamečių priežiūros ligoninėse.

Pasak Seimo narės A. Bilotaitės, Lietuvai vaiko teisių apsaugos srityje sparčiai žengiant pirmyn, vis dar yra sričių, kur vaiko teisės pagal JT Vaiko teisių konvenciją nėra užtikrinamos. Viena iš jų – mažamečių priežiūra gydymo įstaigose. „Į viešumą vis iškyla konkrečių pavyzdžių, kai šalies ligoninėse gydomi mažamečiai paliekami vieni palatose, patiria didžiulį stresą medicininių procedūrų metu, naktį. Akivaizdu, kad  gydymo įstaigos užtikrina būtiną gydymą ir fizinius vaikų poreikius, tačiau visi suprantame, kad emocinio palaikymo, saugumo jausmo ir ramybės, taip būtinos kiekvienam sergančiajam, nėra kam užtikrinti“, – teigia parlamentarė.

Šiuo metu galiojantis teisinis reguliavimas, anot A. Bilotaitės, kelia daug problemų, tai atskleidė ir diskusija Seime. „Tikiuosi, kad ministras apsvarstys šį mano pasiūlymą, kuris, nors galutinai ir neišspręstų, tačiau gerokai pagerintų mažamečių priežiūrą, bent iš dalies išspręstų vaikų ligoninėse dirbančių gydytojų rūpesčius dėl mažamečių slaugos šalies ligoninėse“, – sako A. Bilotaitė. 

Daugiau informacijos: 
Seimo narė Agnė Bilotaitė
Tel. (8 5)  239 6629

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Renginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰