Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Siūloma keisti bendrojo ugdymo finansavimo principus

Siūloma keisti bendrojo ugdymo finansavimo principus

Vyriausybė žiebia žalią šviesą bendrojo ugdymo finansavimo pokyčiams. Trečiadienį posėdyje priimtas sprendimas – pirmas žingsnis keičiant įstatymo formuluotę, kuri leis bendrojo ugdymo finansavimą konstruoti nebe pagal kiekvieną mokinį.

„Sparčiai mažėjant mokinių klasėse, mokinio krepšelis nebėra tinkamiausias finansavimo būdas, jis nebeatitinka mokyklų poreikių. Turėdami tikslą mažinti regioninius ugdymo kokybės netolygumus, privalome užtikrinti efektyvų ir ugdymo reikmes atitinkantį mokyklų finansavimą, kuris nekistų nuo menkiausio mokinių skaičiaus svyravimo“, - sako Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

Nuo ateinančių mokslo metų siūloma keisti mokyklų finansavimo principus: ugdymo lėšos būtų skaičiuojamos ir skiriamos pagal klasių skaičių ir dydį, o ne pagal kiekvieną mokinį. Taip pat finansavimas atlieptų realų nustatytą ugdymo planą kiekvienai klasei ir padengtų visus būtinus ugdymo plano įgyvendinimo kaštus.

Naujas finansavimo modelis užtikrins tikslingesnį lėšų panaudojimą, mažoms mokykloms suteiks didesnio stabilumo, o didelėms mokyklos nebeliks finansinės paskatos turėti perpildytas klases, nes finansavimas bus tiesiogiai susietas su ugdymo plano įgyvendinimo apimtimis.

Nuo rugsėjo 1 d. mokykloms finansuoti pagal naują modelį papildomai prireiks 5,4 mln. Eur. Lėšas mokyklų ūkiui išlaikyti, kaip ir iki šiol, skirs mokyklų savininkai, dažniausiai tai – savivaldybės.

Mokyklų finansavimo pakeitimus rengė darbo grupė, kurioje dalyvavo Švietimo ir mokslo ministerijos, Lietuvos Respublikos Vyriausybės, savivaldybių, mokyklų, profesinių sąjungų atstovai. Jie rengė ir detalią finansavimo metodiką.

http://lrv.lt/lt/news/view_item/id.20293

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Renginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰