Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Startuoja nemokamas seminarų ciklas "Judesio terapija mamai ir mažyliui" (Vilnius)

Startuoja nemokamas seminarų ciklas "Judesio terapija mamai ir mažyliui" (Vilnius)

Skelbiame seminarų ciklą nėščiosioms, neseniai pagimdžiusioms moterims bei mamytėms su kūdikiais. Dalyvavimas nemokamas, registracija būtina (žr. žemiau). 

Nėščiųjų fizinis aktyvumas

Spalio 10 d., 13.30 val.

Kodėl pirmaisiais nėšumo mėnesiais svaigsta galva? Kada pradėti mankštintis? Ar galima mankštintis iki pat gimdymo? Paskaitos metu atsakysime į šiuos ir daug kitų klausimų, kylančių besilaukiančioms moterims. Kalbėsime apie moters kūno pokyčius nėštumo periodu, sužinosite mankštos tikslus skirtingais kūdikio laukimo etapais, išgirsite kaip teisingai mankštintis bei pasirinkti sporto krūvį. Aptarsime pagrindinius mitus susijusius su fizine veikla besilaukiant ir kodėl neverta jais tikėti.

Praktinės dalies metu mokysimės mankštos pratimų tinkamų skirtingiems nėštumo trimestrams. Mokysimės taisyklingai atlikti dubens dugno pratimus.

Dėmesio! Praktikai būtina judesių nevaržanti apranga. 

Dubens dugno stiprinimas

Spalio 12 d., 13.30 val.

Šiandien kalbėdami apie moters sveikatą vis dažniau išgirstame sąvoką ,,dubens dugnas“. Bet ar tikrai apie šių raumenų stiprinimą pradėta kalbėti tik dabar? Ar ši tema turėtų būti aktuali? Nusilpęs dubens dugnas gali būti netaisyklingos laikysenos, šlapimo nelaikymo, vidaus organų nusileidimo ir kitų fizinių bei psichologinių problemų priežastimi. Paskaitos metu apžvelgsime dubens dugno anatomiją ir funkcijas, sužinosite kaip jis susijęs su kitomis mūsų kūno struktūromis ir kodėl svarbu profilaktiškai stiprinti dubens dugną bei ką daryti atsiradus pirmiesiems jo disfunkcijos simptomams.

Praktinio užsiėmimo metu išmoksite taisyklingo kvėpavimo, dubens dugno stiprinimo pratimų, bei įvairių padėčių jiems atlikti. Taip pat, atliksime kineziterapinius pratimus aktyvinančius ir stiprinančius dubens dugną.

Dėmesio! Praktikai būtina judesių nevaržanti apranga. 

Kūdikių masažas ir aromaterapija

Spalio 17 d., 13.30 val.

Šio seminaro metu išmoksite kūdikių masažo pagrindų, susipažinsite su aromaterapijos taikymu kūdikiams. Išmoksite nuraminti pilvuko diegliukus bei atpalaiduoti arba suaktyvinti mažylio raumenis. Seminaras skirtas mamoms (arba tėčiams) su mažyliais nuo 2 iki 9 mėn. amžiaus.

Dėmesio! Užsiėmimui būtina judesių nevaržanti apranga.

Turėkite vystykliuką ir bent vieną kūdikio mėgstamą žaisliuką. 

Judesio terapija gimdymui

Spalio 19 d., 13.30 val.

Seminaro metu sužinosite, kaip paprastomis priemonėmis pati gimdyvė ir jos artimieji (vyras, mama, sesuo ar draugė) dalyvaujantys gimdyme, gali padėti palengvinti gimdymo eigą. Sužinosite apie skirtingas gimdymo padėtis, gimdymą vandenyje.

Praktinio užsiėmimo metu išmoksite atsipalaidavimo pratimų naudojant mankštos kamuolį, taisyklingo kvėpavimo sąrėmių metu.

Dėmesio! Seminare kviečiame dalyvauti ir atrąsias puses (arba kitus šeimos narius, kurie ketina dalyvauti gimdyme)

Užsiėmimui būtina judesių nevaržanti apranga. 

Fizinis aktyvumas po gimdymo

Spalio 24 d., 13.30 val.

Seminaras skirtas besilaukiančioms ir neseniai gimdžiusioms moterims.

Paskaitos metu sužinosite, kaip po nėštumo jaustis puikiai – atgauti anksčiau buvusias kūno apimtis, atsikratyti nugaros skausmų, pagerinti laikyseną. Išgirsite kineziterapeutės patarimų, kaip atpažinti ir koreguoti tiesiojo pilvo raumens išsiskyrimą, sustiprinti pažeistus dubens dugno raumenis.

Praktinio užsiėmimo metu išmoksite kineziterapinių pratimų skirtų moterims pirmaisiais metais po gimdymo.

Dėmesio! Užsiėmimui būtina judesių nevaržanti apranga. 

Seminaras ,,Mažylio mankšta”

Spalio 26 d., 13.30 val.

Seminaras skirtas mamytėms ir tėveliams auginantiems kūdikius nuo 3 mėn. iki 10 mėn. amžiaus.

Teorinės dalies metu susipažinsite su pagrindinėmis priemonėmis kurios Jums pagelbės namuose mankštinant kūdikį (voleliu, susuktu rankšluosčiu, mankštos kamuoliu ir kitais) bei jų panaudojimo būdais. Sužinosite apie kūdikio fizinės raidos etapus pirmaisias gyvenimo metais.

Mažylio mankštos metu išmoksite bendrauti su kūdikiu per prisilietimą. Nesudėtingais ir linksmais pratimais lavinsite kūdikio motorinę raidą bei patirsite gerų emocijų, stiprinsite visapusišką ryšį tarp Jūsų ir Jūsų mažylio.

Dėmesio! Užsiėmimui būtina judesių nevaržanti apranga.

Turėkite vystykliuką ir bent vieną kūdikio mėgstamą žaisliuką.
 

Seminarus ves:

Milda Navaslauskaitė – kineziterapeutė, asmeninių ir grupinių treniruočių trenerė, sertifikuota sveikatingumo instruktorė (EREPS EQF 3 lygis), Vilniaus visuomenės sveikatos biuro sveikatos stiprinimo specialistė.

Monika Giedrytė –  Vilniaus klinikinės ligoninės akušerė ir nėščiųjų trenerė.

Seminarai vyks Žemaitės verslo centre (Žemaitės g. 21, Vilnius)

Į seminarą pateksite pro Žemaitės verslo centro įėjimą Nr. 2 (Iš Žemaitės g. pusės) ir pakilę į 3 aukštą (dešinysis 3 aukšto mygtukas lifte). Vadovaukitės užrašu „Kovos menų centras“.

Registracija privaloma, dalyvavimas nemokamas.

Seminarai vykdomi Vilniaus miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro lėšomis.

Daugiau informacijos el.p.: milda.navaslauskaite@vvsb.lt

http://www.vvsb.lt/seminaru-ciklas-judesio-terapija-mamai-ir-mazyliui/

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus  ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Renginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰