Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Studentams didės socialinės stipendijos, plėsis jas gaunančiųjų ratas

Studentams didės socialinės stipendijos, plėsis jas gaunančiųjų ratas

Gerinant studijų sąlygas,  studentams numatoma didinti socialines stipendijas. Jų dydis kils 9,5 euro iki 133 eurų, tam numatoma papildomai skirti 400 tūkst. eurų. Taip pat siekiama plėsti stipendijų gavėjų ratą.

„Viena iš labai svarbių aukštojo mokslo pertvarkos darbų krypčių, tiesiogiai susijusi su studentais, kokybiškų studijų prieinamumo didinimas. Tai reiškia pirmiausiai socialinės paramos – socialinės stipendijos – didinimą tiems, kuriems jos reikia, kad iš viso galėtų studijuoti. Tai pat numatoma peržiūrėti studentiškų paskolų sistemą, kad ji būtų kuo palankesnė siekiant atsidėti studijoms“, – sako švietimo ir mokslo viceministras Giedrius Viliūnas.

Greta socialinės paramos studijuojantiems numatoma įgyvendinti nemokamo bakalauro studijas – šiam tikslui 2018 m. papildomai skiriama 1,9 mln. eurų. Taip pat gabiam Lietuvos jaunimui bus sudaromos sąlygos gauti valstybės finansavimą studijoms stipriausiose pasaulio aukštosiose mokyklose, įsipareigojant pritaikyti įgytas žinias ir apibrėžtą laiką dirbti Lietuvoje. Numatomas naujas studijų modelis – atskirose kryptyse bakalauro studijos bus trumpesnės ir intensyvesnės, nuo 4 metų trumpės iki 3 metų.

Skatinamųjų stipendijų dydį ir skyrimo tvarką – kiek studentų, už kokius akademinius pasiekimus, kokio dydžio stipendijas gauna – nusistato kiekviena aukštoji mokykla. Universitetai ir kolegijos pačios sprendžia, ar skatinti daugiau studentų mažesnėmis stipendijomis, ar mažiau studentų – didesnėmis.

Kad baigę doktorantūrą jaunieji mokslininkai galėtų pradėti sėkmingą tarptautinę karjerą Lietuvoje, dar šiemet skiriama 4,35 mln. eurų ES investicijų dvejų metų trukmės podoktorantūros stažuotėms, jas gaus 95 šalies jaunieji mokslininkai.

Aukštosioms mokykloms skiriamą finansavimą, nepaisant mažėjančio studentų skaičiaus, kitąmet numatoma didinti beveik 12 proc. iki 251,1 mln. eurų. 2018 metų biudžete numatytos papildomos lėšos dėstytojų ir mokslininkų atlyginimų kėlimui, nemokamų bakalauro studijų įvedimui, socialinių stipendijų didinimui, studijų bei mokslo kokybės kėlimui.

http://www.smm.lt/web/lt/pranesimai_spaudai/studentams-kitamet-dides-socialines-stipendijos-plesis-jas-gaunanciuju-ratas

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Renginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰