Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Suvokimas savo vaidmens šeimoje norint išauklėti sveiką vaiką

Suvokimas savo vaidmens šeimoje norint išauklėti sveiką vaiką

Mūsų vaikai gimsta pasaulyje, kur šeimos vaidmuo prarado savo reikšmę, kur sumaišyti vyrų ir moterų vaidmenys, kur dauguma kenčia dėl prarastos vidinės harmonijos.

Kaip išauginti vaiką adekvačia asmenybe netraumuojant nei jo, nei savęs?

Kas tokia yra mama?

Ar matote skirtumą tarp frazių „aš noriu vaiko“ ir „noriu tapti mama“? Galbūt ne iš karto pastebimos smulkmenos, bet jos reikšmingos. Taigi, turėti vaiką ne taip jau ir sunku, daugumai tai lyg nusipirkti žemės sklypą ar gauti paaukštinimą darbe. O štai tapti motina gali nekiekviena moteris.

Mama jaučia kad į šį pasulį atveda labai brandžią sielą, kuri tam tikru savo gyvenimo etapu bus visiškai nuo jos priklausoma. Mama atlieka ne tik maitinimo ir auklėjimo funkcijas. Bet tik MAMA išmokins vaiką užjausti, būti tikru ir matyti skirtumą tarp moters, žmonos ir mamos vaidmenų. Mama tolygiai paskirsto savo energiją į tris vektorius: sau, vyrui ir vaikui. Tik tokiu būdu išsaugomas energetinis balansas ir šeimos harmonija. Laisva, ar sąmoningai atleidžianti save nuo vidinių kompleksų, moteris sugeba parodyti vaikui pilnavertį gyvenimą, sukurti salygas harmoningam vystymuisi.

Kas toks yra tėtis?

Tikras vyras – žmogus sugebantis vienu metu būti užsidegusiu jaunuoliu, žingeidžiu vaiku, rūpestingu vyru ir tėvu, lyderiu. Turėdamas laiko tik sau vyras prisipildo pasitikėjimu savimi, noru praleisti laiką su savo šeima, mokyti vaiką savarankiškumo, užsispyrimo, užsidegimo, teisinga sąveika su pasauliu.

Kas tokie yra seneliai?

Suaugę visada žino kas yra geriau. Puiku jeigu atsiranda galimybė pasinaudoti vyresniųjų patirtimi. Močiučių ir senelių tikslas perduoti savo žinias taip, kad nenumalšint noro tobulėti nei pas vaikus, nei pas anūkus. Ir jeigu vaikams šios žinios dar kažkaip gali padėti, tai anūkai gyvena visai kitokiose sąlygose, kad suprasti ir pasinaudoti aršiai kišama senelių patirtimi. Tokiu atveju senelių užduotis nemaišyti anūkams, kadangi jų žinios jau neaktualios. Patikėkite, jūs neliksite nuošaly. Jeigu jūs įdėmiai pasiklausysite, to, ko jūsų prašo jūsų vaikai, jūs išgirsite jų tikrus poreikius ir sugebėsite padėti bei tapti draugu ne tik vaikui, bet ir anūkui.

Kas padės vaikui užaugti sveika ir laiminga asmenybe? Pagarba šeimoje, artimųjų supratingumas, laisvas pasirinkimas, palaikymas. Norite tvirtos šeimos? Gerbkite vienas kitą, nepamirškite savo vaidmens šeimoje, būkite atsakingi už savo mintis ir poelgius!

 

Išversta iš: https://www.facebook.com/kidwood.ru/?hc_ref=NEWSFEED..

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰