Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Sveikatos stiprinimui - patvirtintas Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo (VVSSF) tarybos sprendimas dėl šio fondo lėšų projektams paskirstymo

Sveikatos stiprinimui - patvirtintas Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo (VVSSF) tarybos sprendimas dėl šio fondo lėšų projektams paskirstymo

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakymu patvirtintas Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo (VVSSF) tarybos sprendimas dėl šio fondo lėšų projektams paskirstymo. Iki lapkričio 27 d. bus sudaromos sutartys su  laimėtojais, o jas pasirašius – prasidės projektų įgyvendinimas. Tad konkurso laimėtojai, siekiantys projektines veiklas pradėti kuo greičiau raginami nedelsiant susisiekti  su fondo administravimo grupe el. paštu fondas@sam.lt arba tel. 8 5260 4716; 8 5266 1431.

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad 2017 m. rengto konkurso tikslas – stiprinti visuomenės sveikatą alkoholio vartojimo prevencijos ir bendruomenių gebėjimų stiprinimo savižudybių prevencijos srityje.

Ministras A. Veryga yra įsitikinęs, kad gera visuomenės sveikata yra valstybės stabilumo ir ekonominės gerovės pagrindas.

„Sveiko gyvenimo įpročių ugdymas nuo pat vaikystės yra bene pats svarbiausias sveikatos stiprinimo veiksnys. Juk žinios, geri įgūdžiai ir pavyzdžiai yra reikalingi tam, kad galėtume įvertinti ir išsiugdyti teigiamas nuostatas bei pajusti atsakomybę už savo sveikatą. Šiais laikais vis labiau pabrėžiamas sveikos gyvensenos ir sveikatos ryšys ir manoma, kad piliečių atsakomybė už savo pačių sveikatą ir gerą savijautą didėja. Esu įsitikinęs, kad šio fondo veikla reikšmingai prisidės prie sveikos visuomenės kūrimo“, – sako A. Veryga.

Šio fondo vadovas, Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos (POLA) prezidentas Šarūnas Narbutas tvirtina, kad dėl konkrečių projektų finansavimo buvo apsispręsta tik sulaukus išorinių ekspertų vertinimų, atidžiai išanalizavus kiekvieną projektą, jo teikiamą naudą visuomenei ir išklausius pareiškėjų pristatymų.

„Šiemet sulaukėme daugiau nei 90 projektų paraiškų. Džiugina, kad susidomėjimas Sveikatos stiprinimo fondu didėja, o nevyriausybinės organizacijos, universitetai ir žiniasklaida turi gerų idėjų kaip realiais darbais ugdyti sąmoningą alkoholio ir savižudybių prevencijos srityse. . 2018 metais fondo taryba sieks kuo anksčiau patvirtinti prioritetines kryptis, jas pristatyti Ministrų kabinetui ir diskutuoti su pareiškėjais, kaip galima supaprastinti konkurso procedūras, užtikrinti skaidrumą ir efektyvias investicijas į visuomenės sveikatos stiprinimą“, - sako Š. Narbutas.

Šis fondas sudarytas siekiant kaupti lėšas ir naudoti jas visuomenės sveikatos išsaugojimo ir stiprinimo veikloms, įskaitant prevencinius projektus, socialinę reklamą, mokslinius tyrimus remti. Fondo lėšas sudaro Vyriausybės nustatytas procentas akcizo pajamų, gautų už parduotus alkoholinius gėrimus.

2017 m. VVSS fondo biudžetas siekia 1,3 mln. eurų,  iš kurių alkoholio vartojimo prevencijos srityje: prevenciniams projektams skiriama 27 proc. (352.989,44 Eur), socialinei informacinei kampanijai – 25 proc. (326.842,07 Eur), moksliniams tyrimams – 5 proc. (65.368,40 Eur) 2017 metų fondo veikloms skirtų lėšų. Bendruomenių gebėjimų stiprinimo savižudybių prevencijos srityje prevenciniams projektams skirta 33 proc. (431.431,54 Eur) 2017 metų fondo veikloms skirtų lėšų.

Nuo 2017 m. balandžio 14 d. iki gegužės 15 d. organizacijos buvo kviečiamos teikti paraiškas. Iš viso gauta 91 paraiška. Finansavimas skirtas 31 projektui.

Išsamesnė informacija pateikiama ministerijos interneto svetainėje – http://sam.lrv.lt/struktura-ir-kontaktai/kolegija-fondas-komisijos-darbo-grupes-tarybos-forumai/2017-metu-valstybinio-visuomenes-sveikatos-stiprinimo-fondo-konkursui-pateiktu-paraisku-vertinimo-rezultatai

Kontaktai žiniasklaidai:

Lina Bušinskaitė-Šriubėnė
Sveikatos apsaugos ministro patarėja
tel. +370 5 219 3330,
mob. +370 683 76527, 
el. paštas lina.sriubene@sam.lt

Alina Žilinaitė
Ryšių su visuomene projektų vadovė
Sveikatos strateginės plėtros skyrius
tel.+370 5 260 4890,
mob. +370 699 42285,
el. paštas alina.zilinaite@sam.lt

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Renginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰