Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Tarptautiniai mokymai “Olimpizmas – vertybių ugdymui“

Tarptautiniai mokymai “Olimpizmas – vertybių ugdymui“

Lapkričio 4 dieną Druskininkuose prasidėjo visą savaitę truksiantys tarptautiniai mokymai „Olimpizmas – vertybių ugdymui“. Juos rengia Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, mokymai finansuojami pagal Europos Sąjungos programą Erasmus +.
Kursuose tobulinsis virš 30 pedagogų ir jaunimo darbuotojų iš 9 Europos šalių – Lietuvos, Vokietijos, Portugalijos, Italijos, Bulgarijos, Lenkijos, Estijos, Latvijos, Rumunijos. 

Tema 

Šiandien Europa susiduria su daugybe iššūkių jaunimo darbo organizavimo ir jaunimo politikos formavimo ir įgyvendinimo srityse. Kokybiškas neformalusis ugdymas – tai ypač reikšminga priemonė, kuri gali padėti vaikams ir jaunimui integruotis į visuomenę, t. y. gilinti supratimą apie vertybes ir principus, įgyti reikiamų įgūdžių, žinių ir patirties.
Olimpinė chartija olimpizmą apibrėžia kaip gyvenimo filosofiją, kuri aukština ir į darnią visumą jungia kūno, valios ir proto savybes. Olimpizmas – tai kiekvieno žmogaus varomoji jėga tobulėjimo link. Projekto „Olimpizmas – vertybių ugdymui“ komanda populiarins švietėjišką filosofiją, paremtą Olimpinių vertybių ugdymo programos ir neformaliojo  ugdymo principais.
Olimpinių vertybių ugdymo programą sukūrė Tarptautinis olimpinis komitetas. Lietuvos tautinis olimpinis komitetas – vienas pirmųjų nacionalinių olimpinių komitetų, populiarinantis ir vystantis šią programą tarptautiniu mastu.  

Programa 

Septynias dienas vyksiančiuose mokymuose vyks teoriniai ir praktiniai užsiėmimai, paremti neformaliojo švietimo ir Olimpinių vertybių ugdymo programos metodika. Dalyviams teks aktyviai dalyvauti įvairioje grupinėje ir asmeninėje veikloje, sprendžiant sudėtingus klausimus.
Mokymų pabaigoje dalyviai įgytas žinias panaudos praktikoje, surengdami Alytaus Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazijos moksleiviams užsiėmimus, skirtus savęs pažinimui, vertybių ugdymui per sportą, fizinį aktyvumą. Kiekvienos šalies dalyviai grupėse aptars pasiektus rezultatus ir numatys, kaip jie įgytas teorines žinias galės pritaikyti praktiškai, grįžęs į savo šalis.  

Lektoriai 

Dėstytojas Donatas Petkauskas – mokymų vadovas ir supervizorius. Specializacijos: komandos stiprinimas, lyderystė, sprendimų priėmimas ir konfliktų valdymas, mokytojų, jaunimo darbuotojų ir sporto trenerių mokymas įvairiomis švietėjiškomis temomis. 
Dėstytojas Nerijus Miginis. Kompetencijos sritys: darbas su jaunimu, neformalusis švietimas, Europos jaunimo politika, moksliniai tyrimai jaunimo veiklos srityje, palaikymas ir agitacija, strateginis valdymas ir projektų valdymas. 

Kontaktai žiniasklaidai
Ieva Kutkaitė
+370 630 42540
ieva@ltok.lt

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Renginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰