Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Valstybės institucijose svarstoma įrengti vaiko kambarius (1)

Valstybės institucijose svarstoma įrengti vaiko kambarius

Valstybės institucijose svarstoma galimybė įrengti kambarius darbuotojų vaikams. Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis įpareigojo Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją kartu su Švietimo ministerija parengti pasiūlymus dėl vaikų priežiūros kambarių valstybės institucijose įrengimo modelio ir jo įgyvendinimo mechanizmo.

Vyriausybės kanclerio nuomone, vaiko kambariai institucijose padėtų geriau suderinti darbo ir šeimos įsipareigojimus. „Tokių kambarių įrengimo geroji praktika pasiteisino užsienio šalyse, pavyzdžiui, Vokietijoje. Lietuvoje pirmosios tokius kambarius įsirengė kai kurios verslo bendrovės. Manau, vaiko kambariai institucijose būtų modernus ir socialiai atsakingas žingsnis, kuris padėtų suderinti darbo ir šeimos įsipareigojimus bei palengvintų gyvenimą dirbantiems tėvams. Vyriausybės kanceliarijoje toks poreikis didžiulis, nes dauguma darbuotojų – jauni ir turi šeimas. Tai būtų veiksminga motyvacinė priemonė darbuotojams, suteiktų šeimoms daugiau galimybių ir gal net paskatintų turėti daugiau vaikų, stiprintų tėvų ir vaikų ryšį. Kartu tai ir didelis darbovietės įsipareigojimas darbuotojui – tai ne tik fiziškai skiriama patalpa, bet ir auklė, edukacinės priemonės, higienos normų užtikrinimas. Dėmesio ir paramos šeimoms niekada nebus per daug. Tai yra vertybė, kurią privalome puoselėti, remti ir stiprinti“, –  sako A. Stončaitis.        

Planuojama, kad specializuotose zonose, skirtose vaikams, darbuotojai galėtų palikti vaikus tais atvejais, kai užtikrinti jų priežiūros neleidžia darbo įsipareigojimai ar kitos aplinkybės, pavyzdžiui, karantinas darželyje ar mokykloje dėl gripo.

https://lrv.lt/lt/naujienos/valstybes-institucijose-svarstoma-irengti-vaiko-kambarius

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!

Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Renginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

2018-03-02
Dar daugiau privilegijų personoms dirbančioms valstybinėse įstaigose. Ir iš kieno pinigų?? Iš mokesčių mokėtojų! Jei jau jiems reikia tokių kambarių, tegul iš savo kišenės finansuoja! Kodėl turiu šelpti šitų tinginių vaikų priežiūrą?!

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰