Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Balandį – dar daugiau sveikų nemokamų veiklų klaipėdiečiams ir kūnui ir sielai

Balandį – dar daugiau sveikų nemokamų veiklų klaipėdiečiams ir kūnui ir sielai

Įsibėgėjus pavasariui, pats metas daugiau pajudėti ir pasitikti šiltąjį sezoną su gera nuotaika bei energija. Šylant orams Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras visą balandį kviečia jungtis prie šiaurietiškojo ėjimo užsiėmimų bei senjorams skirtų išvykų prie jūros ir kuo daugiau laiko praleisti gamtoje. Tai labai naudinga sveikatai bei kiekvienam prieinama fizinė veikla. Balandžio mėnesio kalendoriaus naujovė – nemokami užsiėmimai su volais. Treniruočių volai puikiai atpalaiduoja įsitempusius raumenis, sumažina raumenų skausmą ir sustingimą, gerina audinių kraujotaką, lavina pusiausvyrą.

Prasidėjęs kalendorinis pavasaris primena, kad pats laikas pradėti rinkti naudingas žoleles ir pasirūpinti savo sveikata, todėl besidomintys netradicine medicina kviečiami antradienį (balandžio 18 d.) po darbo dienos susitikti su lektoriumi M. Lasinsku. Jis papasakos, kaip išlikti geros sveikatos ir pagelbėti sau natūraliomis priemonėmis sunegalavus.

Senjorai ir toliau raginami pajudėti ir gerinti fizinę sveikatą. Jiems rekomenduojama lankyti kalanetikos užsiėmimus, mankštas su gimnastikos kamuoliukais, kurių metu atliekami pratimai padės sustiprinti kūno raumenis. Taip pat siūlome išbandyti užsiėmimus su elastinėmis juostomis.

Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro specialistai džiaugiasi galėdami pristatyti ir naujus fizinio aktyvumo užsiėmimus su slystančiais kilimėliais, kurie skirti darbingo amžiaus žmonėms. Ši mankšta padės sustangrinti bei sutvirtinti pagrindinius pilvo ir apatinius nugaros raumenis. Užsiėmimų metu raumenys apkraunami statiškai bei dinamiškai, todėl gerinama koordinacija ir pusiausvyra.

Atšilus orams klaipėdiečiai ir vėl kviečiami vakarais pasimokyti indiškų šokių. Taip pat ir šaunus šokių studijos „Akredus“ kolektyvas kviečia išbandyti naujus Salsation šokių užsiėmimus. Tai šokių treniruotės, kurios funkcines treniruotes jungia su naujausiais šokių judesiais, gerinančiais mobilumą bei ištvermę.

Mažuosius klaipėdiečius ir paauglius balandžio mėnesį Rytų kovos menų centras kviečia praleisti aktyviai ir išbandyti nemokamus performansų bei kūrybinių teatro dirbtuvėlių užsiėmimus. Jų metu atliekami įvairūs pratimai stiprina kūną, balsą, ritmo, sensorinius, erdvės bei atmosferos pojūčius, padeda kontroliuoti emocijas, vystyti gebėjimą analizuoti, dirbti komandoje ir kt.

Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuras siūlo ir visus kitus jau tradicija tapusius užsiėmimus. Vienas iš jų – įtraukiantys muzikos terapijos užsiėmimai, kuriuose grojama įvairiais instrumentais. Taip pat siūlomi nuotaikingi zumbos užsiėmimai bei „Vilties“ mankštos, kurios yra skirtos žmonėms, susidūrusiems su onkologine liga. Kiti užsiėmimai skirti šeimoms, kurios kviečiamos atvykti į Visuomenės sveikatos biurą pasisemti žinių, skirtų būsimiesiems ar esamiems tėveliams.

Daugiau informacijos apie paskaitas ir išsamų tvarkaraštį galima rasti www.sveikatosbiuras.lt bei „Facebook“ paskyroje „Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras“. Į visus nemokamus užsiėmimus būtina registruotis iš anksto tel. (8 46) 23 40 67, 8 612 30 179. Registracija į „Sveikos šeimos akademiją“ tel. 8 640 93 340.

PARSISIŲSTI KALENDORIŲ.

ŠOKIAI SENJORAMS JAU NUO BALANDŽIO 6 D.!

http://www.sveikatosbiuras.lt/lt/pradzia/balandi-dar-daugiau-sveiku-veiklu-klaipedieciams-15918.html

Renginiai/mokymai: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai http://svietimogidas.lt/events.
Atsiliepimai apie mokyklas: http://svietimogidas.lt/schools
Atsiliepimai apie vaikų darželius: http://svietimogidas.lt/kindergartens
Atsiliepimai apie mokytojus: http://svietimogidas.lt/teachers

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰