Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Dėl trijuose daugiabučiuose aptiktų Legionella bakterijų paskelbtas ekstremalus įvykis

Dėl trijuose daugiabučiuose aptiktų Legionella bakterijų paskelbtas ekstremalus įvykis
Sostinės savivaldybė informuoja, kad šiandien savivaldybėje vyko posėdis – dėl karšto vandens saugos užtikrinimo ir legioneliozės prevencijos priemonių trijuose daugiabučiuose sostinės namuose (Tuskulėnų g. 5, Ladygos g. 3 ir Architektų g. 79), kurių karšto vandens sistemose buvo aptikta Legionella bakterijų.

Aptikus užkrečiamosios ligos židinių, kuriems likviduoti prireiks daugiau kaip 24 val., nuspręsta sušaukti ekstremalių situacijų operacijų centrą, kuris priims visą eilę sprendimų - kaip kuo skubiau likviduoti situaciją, paves namus administruojančioms bendrovėms bei karšto vandens prižiūrėtojams ir bendrijoms atlikti termo šokus namų karšto vandens sistemose, o Energetikos inspekciją – kontroliuoti kaip tai vykdoma.   Operacijų centrui vadovauja Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktoriaus pavaduotojas Raimondas Vaidginas.

Šiuo metu minėtų trijų namų gyventojai prašomi laikinai naudotis šaltu vandeniu, kuris yra saugus ir neužterštas,  o buities reikmėms  galima pasišildyti šaltą vandenį.

Pajutę negalavimų  (temperatūra, silpnumas, kosulys, viduriavimas),  minėtų trijų namų gyventojai turėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją. Nacionalinė sveikatos priežiūros laboratorija nemokamai atliks legioneliozės diagnostiką.

Daugiau informacijos:
Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktoriaus pavaduotojas Raimondas Vaidginas mob. tel.8 659 63859.
nuotr. Sauliaus Žiūros

Rinkodaros ir komunikacijos skyrius, vrt@vilnius.lt


Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰