Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Etatinio mokytojų darbo apmokėjimo modelį toliau tobulins darbo grupė

Etatinio mokytojų darbo apmokėjimo modelį toliau tobulins darbo grupė

Švietimo ir mokslo ministerijoje įvykusiame susitikime su švietimo profesinių sąjungų atstovais sutarta, kad toliau prie etatinio mokytojų darbo apmokėjimo modelio dirbs sukurta darbo grupė, į kurią įeis ministerijų specialistų, mokyklų vadovų, profesinių sąjungų, kitų suinteresuotų partnerių atstovai.

Per keletą pastarųjų susitikimų su mokytojų profesinių sąjungų atstovais buvo pasiektas susitarimas, kad mokytojo etatą sudarys 36 valandos. Siūloma, kad kontaktinių valandų (pamokų) ir nekontaktinių valandų skaičius svyruotų, priklausomai nuo dėstomo dalyko ir mokytojo kompetencijos lygmens. Ilgiau išdirbęs ir aukštas kompetencijas turintis mokytojas skirtų mažiau laiko pamokoms, bet daugiau – jauniems kolegoms konsultuoti, metodinei veiklai, programoms rengti ir pan.

Darbo grupė jau kovo mėn. turės pateikti vieną etatinio mokytojų darbo apmokėjimo modelį, dėl kurio toliau spręs Vyriausybė ir Seimas.  

Daugiau informacijos apie etatinį mokytojų darbo pamokėjimo modelį –
http://www.smm.lt/web/lt/etatinis-mokytoju-darbo-apmokejimas.

Švietimo ir mokslo ministerijos
Komunikacijos skyrius
Tel. (8 5) 219 1197
El. p. info@smm.lt

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰