Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Ir mokiniai, ir mokytojai – žmonės arba “Va, kodėl gyvenime svarbi matematika!”

Ir mokiniai, ir mokytojai – žmonės arba “Va, kodėl gyvenime svarbi matematika!”

Kas mane gerai pažįsta, žino, jog savo darbą mėgstu ir net turiu polinkį paskęsti darbuose. Ir patarąsias savaites tiesiog maudausi, o gal net skęstu darbuose. Nors kiek pamenu, plaukti išmokau dar vaikystėje. Tad atleiskit man kartais už tą nenuoseklumą.

Bet šį kartą užteks apie mane. Noriu pakalbėti apie mokytojus ir mokinius. Apie tą neišskiriamą tendemą. Nes kas mokytojai būtų be mokinių, o mokiniai – be mokytojų. Kaip sakė ežiukas rūke meškiukui: „Jei Tavęs nebūtų, ir manęs nebūtų.“

Bet kartais tiek mokytojai, tiek mokiniai tai pamiršta. Nes juk jų santykiai paremti įsipareigojimais, atsiskaitymais, pažymiais, kontroliniais, lankomumu, tinkamu elgesiu ir visais kitais mokyklai būtinais reliktais. Ir pamirštame, kad visi yra TIK ŽMONĖS.

Kad priminčiau, jog mes pirmiausiai esame žmonės, jau antrus metus su kolegų palaikymu organizavau mokytojų ir mokinių popietę. Pirmus metus mokiniai ir mokytojai kvietė vieni kitus į dviejų minučių pasimatymus ir kalbėjo apie savo šeimą, keliones, didžiausias baimes ir džiaugsmą teikiančias akimirkas.

Na o šiais metais tiek mokiniai, tiek mokytojai sulaukė iššūkių – ne tik papasakoti apie savo šeimos, vardo istoriją, bet ir drauge atgaivinti skraidantį kilimą. Ir šioje vietoje prasidėjo tikroji magija. Nes besistengiant atgaivinti skraidantį kilimą pasigirdo vaikų šūksniai: „Va, kodėl gyvenime svarbi matematika!”, “Čia mes pritaikėme programos „Gyvai“ gautas žinias.“, „Kad būtų tvirtos kojos, svarbi ir kūno kultūra“. Vaikai dalijosi, jog mokėsi klausytis, palaikyti vieni kitą ir suprato, kad gali daugiau. O mokytojai klausydamiesi šių vaikų žodžių šypsojosi, linksėjo galvomis ir stebėjosi: „Ir su mokiniais galima atsipalaiduoti“.

Ir šiais, ir praėjusiais metais tai buvo tik truputį daugiau nei papildoma valanda, skirta bendravimui, bet ji, tikiu ir net žinau, buvo įsimintina. Nes man dar kartą įrodė, kad kuo artimiau pažįstame vienas kito sielą, tuo labiau norime vieni iš kitų mokytis ir buvimas drauge tampa neįkainojamas. O ta magija, sukurta per valandą, užaugina sparnus ir leidžia skristi dar toliau.

Tad lengvo skrydžio visiems.

AURELIJA ANANJEVAITĖ
https://augantipsichologija.net/2017/03/29/ir-mokiniai-ir-mokytojai-zmones-arba-va-kodel-gyvenime-svarbi-matematika/

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰