Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Išdrįsk būti svarbus – tapk mokytoju: karjeros planavimas su LEU parodoje „Studijos 2017“

Išdrįsk būti svarbus – tapk mokytoju: karjeros planavimas su LEU parodoje „Studijos 2017“

Tūkstančiai abiturientų kasmet kuria ateities planus, ieško tinkamiausio sprendimo, kur mokytis. 2017 m. vasario 2–4 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ (Laisvės pr. 5, Vilnius) vyks XV tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda „Studijos 2017“, skirta vyresniųjų klasių mokiniams supažindinti su studijų galimybėmis, reikalingiausiomis profesijomis ir specialybėmis bei karjeros ir verslo perspektyvomis. Joje tradiciškai dalyvaus ir abiturientus bei jų tėvus konsultuos Lietuvos edukologijos universitetas (LEU).

Šių metų parodos šūkis – „Laisvė rinktis“! Tai galimybė savarankiškai ieškoti atsakymų, nebijoti iššūkių ir netradicinių sprendimų, drąsiai ieškoti savęs ir rinktis tai, ką nori.

Šiemet LEU skatins susimąstyti apie vieną svarbiausių profesijų – pedagogą, kvies išdrįsti būti svarbiam, tapti mokytoju ir atskleisti savo supergalią. Stende LEU atstovai moksleiviams, jų tėveliams, mokytojams ir visiems, besidomintiems aukštuoju mokslu, pasakos apie plataus profilio didžiausio edukologus rengiančio universiteto Lietuvoje studijų programas ir karjeros galimybes, priėmimo tvarką, apgyvendinimo sąlygas, finansinę paramą ir kitus dalykus, kurie yra svarbūs stojant į LEU.

„Studijos 2017“ tema – „Unikalusis aš“. Šia tema norima atkreipti dėmesį į vyresniųjų klasių moksleiviams itin aktualų klausimą: „Kas aš esu?“ Moksleiviai mokyklose yra mokomi privalomų disciplinų, tačiau per mažai dėmesio kreipiama į moksleivio kaip asmenybės ugdymą – neišmokę pažinti savęs, savo norų, stipriųjų ir silpnųjų pusių, moksleiviai sunkiai priima sprendimus dėl savo ateities.

LEU Ryšių su visuomene skyriaus vedėjas Tomas Petryla įsitikinęs, kad su studijomis susijusios parodos ir mugės – puiki proga abiturientams daugiau sužinoti apie studijų galimybes ir gauti tikslius atsakymus į rūpimus klausimus iš čia jau studijuojančių jaunų žmonių, kurie dar visai neseniai patyrė tai, su kuo šiuo metu susiduria savo karjeros kelio ieškantys moksleiviai. „Mūsų atstovai papasakos, kodėl verta studijuoti būtent LEU ir kaip įstoti į norimą studijų programą. Supažindins su apgyvendinimo bendrabučiuose sąlygomis, popaskaitine menine ir moksline veikla. Pasidalys asmenine studentiško gyvenimo patirtimi“, – sako T. Petryla.

2017 metų parodos „Studijos“ tikslas – padėti atpažinti savo stipriąsias savybes, suteikti žinių, kaip jomis efektyviai pasinaudoti šiuolaikinėje socialinėje ir darbo aplinkoje, išsikelti tikslus ir auginti save kaip unikalią asmenybę.

Per parodą vyks ir LEU organizuojamų renginių. Vasario 3 d. (penktadienį) 10.00–10.45 val. „3K“ zonoje, įsikūrusioje 5-oje salėje, vyks susitikimas tema „Išdrįsk būti svarbus – tapk mokytoju“, kurį ves LEU Studijų ir rinkodaros skyriaus vedėjas Justinas Monkevičius.

Vasario 4 d. (šeštadienį) 10.00–10.45 val. toje pačioje vietoje LEU absolventai Vilniaus Tuskulėnų gimnazijos istorijos mokytojas Gražvydas Kaškelis ir Balsių progimnazijos geografijos mokytojas Mantas Karanauskas dalysis savo sėkmės paslaptimis renginyje „Aš mokau vaikus. O kokia Tavo supergalia?“.

LEU kviečia atvykti į parodą „Studijos 2017“, apsilankyti mūsų stende ir aktyviai dalyvauti universiteto organizuojamuose renginiuose! Jūsų lauksime ketvirtadienį (vasario 2 d.) 10.00–17.00 val., penktadienį (vasario 3 d.) 10.00–17.00 val. ir šeštadienį (vasario 4 d.) 10.00–16.00 val.

https://leu.lt/lt/leu_naujienos/universiteto-naujienos/studijos-2017.html

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰