Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Jaunus mokytojus labiausiai domino, kaip suvaldyti patyčias, motyvuoti mokinius, dirbti su specialiųjų ugdymosi poreikių turinčiais vaikais

Jaunus mokytojus labiausiai domino, kaip suvaldyti patyčias, motyvuoti mokinius, dirbti su specialiųjų ugdymosi poreikių turinčiais vaikais

Sausio 3 dieną Švietimo ir mokslo ministerija surengė antrąjį per šiuos mokslo metus susitikimą su jaunais, neseniai mokyklose pradėjusiais dirbti mokytojais.

Šįkart į susitikimą atvyko mokytojos iš Kauno, Marijampolės ir Vilniaus mokyklų, jas labiausiai domino šios temos: kaip suvaldyti patyčias, kaip ugdyti specialiųjų ugdymosi poreikių vaikus, skatinti mokinių motyvaciją mokytis, kaip vertinti mokinius.

Šiomis pageidautomis temomis mokytojos dirbo darbo grupėse, patyčių situacijas nagrinėjo, apie motyvacijos skatinimą kalbėjo lektorės – programos „Kurk Lietuvai“ projektų vadovės Eivina Žižiūnaitė ir Justina Lizikevičiūtė.

Kaip pabrėžė susitikimo dalyvės, didžiausia motyvacija, skatinanti jas dirbti su vaikais, – tai grįžtamasis ryšys, geri žodžiai, gaunami iš tėvų, mokinių ir mokyklos administracijos.

„Esu laiminga, dirbdama mokytoja. Nors kai mokiausi mokykloje, gal ne visiems taip atrodė, bet visąlaik norėjau būti mokytoja, ir mano noras išsipildė, – prisipažino Raminta Ciūnytė, Marijampolės „Žiburėlio“ mokyklos-daugiafunkcio centro socialinių įgūdžių ugdymo klasės mokytoja, kurią dėl panašaus amžiaus su mokiniais kartais irgi palaiko mokine. – Mokytojui reikia nors vieną dieną „pabėgti“ nuo tvarkaraščio, dokumentų, standarto. Bet pats mokytojas privalo dirbti su savimi. Nemotyvuotas mokytojas niekada nesugebės paskatinti mokinių“.

Tai antras susitikimas su mokytojais, dirbti pradėjusiais 2016-ųjų rugsėjį. Pirmą kartą mokytojai kviesti susitikti ir diskutuoti su Švietimo ir mokslo ministerijos, Ugdymo plėtotės centro ir kitų įstaigų specialistais 2016 m. lapkritį, per LITEXPO vykusią švietimo inovacijų parodą „Mokykla 2016“. 

2016-ųjų rugsėjį mokyklose, baigę studijas, pradėjo dirbti daugiau nei 90 jaunų mokytojų. Daugiausia jų įsidarbino Vilniuje ir Klaipėdoje, taip pat Kaune, Varėnos, Kretingos, Mažeikių, Šalčininkų, Šiaulių, Telšių, Rokiškio, Alytaus, Jurbarko, Marijampolės, Ignalinos, Raseinių rajonuose ir Neringoje. Daugiausia absolventų įsidarbino priešmokyklinio ir pradinio ugdymo pedagogais, taip pat kūno kultūros, geografijos, tikybos, ekonomikos, lietuvių kalbos, lenkų kalbos, technologijų, muzikos, šokio ir kitų dalykų mokytojais, specialiaisiais pedagogais.  

Švietimo ir mokslo ministerijos
Komunikacijos skyrius
Tel. (8 5) 219 1197
El. p. info@smm.lt

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰