Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Ką padovanoti vaikui? 22 dovanos, kurias vaikai išsaugos visą gyvenimą

Ką padovanoti vaikui? 22 dovanos, kurias vaikai išsaugos visą gyvenimą

Šiais laikais vaikai tiesiog skęsta žaislų, žaidimų, pramogų pertekliuje. Dabar visko yra tiek daug, kad vaiką jau sunku kažkuo nustebinti, kažkuo sudominti. Bet šias 22 dovanas jie tikrai nepamirš visą gyvenimą! Maža to, šias dovanas jie saugos visą savo gyvenimą ir vėliau tikriausiai perduos jas savo vaikams.

  1. Tikėjimas jo jėgomis. Vaikui labai svarbu žinoti, kad brangiausias žmogus šiame pasaulyje juo tiki. Leiskite vaikui suprasti, jog Jūs tikite jo jėgomis, žiniomis ir galimybėmis. Vos vienas Jūsų žodis mažylį gali paversti sėkmingu genijumi.
  2. Meilė visose jo apraiškose. Apkabinkite, pabučiuokite, visada sakykite meilės žodžius nepaisant nieko! Netgi jeigu Jūsų vaikui jau senai virš 30.
  3. Šeimos vakarienė. Šis trumpas laikas, kai šeima yra kartu vaikui visada išliks atmintyje. Tai puiki tradicija, kuri suvienija, sutaiko, įkvepia ir nuramina.
  4. Džiaugsmas. Džiaukitės gyvenimu ir savo vaiku. Nesigėdinkite savo jausmų, juokitės kartu su mažyliu, kvailiokite.
  5. Tvirta ir pilna šeima. Stenkitės išlaikyti šeimą ir gerus tarpusavio santykius tarp jos narių. Vaikui šeima – fundamentas, atrama, kuri duoda palaikymą ir padeda eiti per gyvenimą.
  6. Laikas. Tai pati vertingiausia dovana ypač šiais laikais. Raskite vaikui laiką kiekvieną dieną! Tiesiog pabūkite su juo, apkabinkite, kartu pažaiskite, pasivaikščiokite arba pagulėkite lovoje.
  7. Dėmesys. Dar vienas dalykas, kurio labai trūksta vaikams. Gerumas. Vaikas dar spės išmokti žiaurumo. O jūs parodykite tikrą pavyzdį gerumo ir mokėjimo užjausti.
  8. Mokėjimas vertinti. Išmokykite vaiką vertinti tai, ką jis turi, bet visada siekite daugiau.
  9. Smalsumas. Šią savybę turi kiekvienas vaikas. Pasistenkite jos nenužudyti tokiomis frazėmis: „Nelįsk, nemaišyk, baik kalbėti, kiek galima klausinėti?“
  10. Gebėjimas priimti sprendimus. Skątinkite savarankiškumą, padėkite priimti savo veiksmų pasėkmes, parodykite pavyzdį tikro ryžto ir drąsos.
  11. Ribos. Vaikui be galo sunku gyventi pasaulyje, kur viskas leidžiama ir nėra jokių apribojimų. Jiems reikalingos ribos, kad sukurti bent kažkokią šio pasaulio struktūrą. Tik nepersistenkite su draudimais, nes tai gali peraugti į nepaklusimą.
  12. Laisvė. Nepamirškit, kad draudimų turi būti minimumas. Duokite vaikui pasirinkimo laisvę savarankiškai priimti sprendimus, veikti ir mokytis iš savo klaidų.
  13. Pagyrimas. Vaikams labai svarbu jausti tėvų pritarimą. Tai skątina vaikus tobulėti.
  14. Meilė menui. Suteikite galimybę kurti tiek, kiek vaikas nori. Skątinkite bet kokią meno apraišką, sukurkite visas tam palankias sąlygas. Patys domėkitės ir užsiimkite su vaiku. Tai labai geras įgūdis, kuris padeda visur matyti gerą, džiaugtis gyvenimu, surasti sprendimus nestandartinėse situacijose.
  15. Dosnumas. Savo pavyzdžiu parodykite kas yra dosnumas, kaip dalintis ir išmokykite mėgautis savo paties dosnumu.
  16. Dvasingumas. Įskiepykite vaikui suvokimą, jog kiekvienas žmogus turi sielą. Gerai, jeigu jis išmoks veikti vadovaujantis ne tik tuo, ko nori kūnas, bet ir siela.
  17. Tiesa. Būkite sąžiningais su vaikais. Tokiu būdu Jūs išmokysite ir juos būti sąžiningais. Be to, tokiu būdu Jūs įrodysite, kad Jumis galima pasitikėti, kad su Jumis jie yra saugūs.
  18. Viltis. Viltis padės bet kokioje sunkioje situacijoje, palaikys ir suteiks jėgų.
  19. Meilė pažinti. Pažinimo meilė ir pažimys mokykloje dažnai neturi nieko bendro. Skątinkite vaiką pažinti pasaulį. Išmokykite gauti malonumą nuo pasaulio pažinimo.
  20. Optimizmas. Tai padeda siekti tikslų ir keisti pasaulį į gerą.
  21. Sėdėjimas ant Jūsų kelių. Vaikui tai pati geriausia, pati jaukiausia vieta visame pasaulyje.
  22. Šeimos ir santykių ištikimybė. Būti ištikimam savo vyrui (žmonai) – tai mūsų širdies, sielos ir proto pasirinkimas. O vaikai tai jaučia labai gerai.

Išversta iš: http://woman-rules.ru/family/22-podarka-kotorye-deti-sokhranyat-na-vsyu-zhizn/

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰